צ'ילי קון קרנה – קדירת צ'ילי מקסיקנית טבעונית

תום פרנץ, שף הבית של קונסטרוקטה, מציע מתכון למנת הדגל של המטבח המקסיקני בגרסה טבעונית בה טופו מגורר או טחון מן הצומח או שבבי סויה מחליפים בשר בקר

אפשר להגיש על מצע של אורז מבושל או כמלית לטורטיות חמות. מתאים גם כמנה לאירוח למרכז השולחן. צילום תום פרנץ

מצרכים ל-6 סועדים

3 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וקצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים
2 מקלות סלרי קצוצים
1 גמבה חתוכה לקוביות גדולות
2 שיני שום כתושות
1 קובייה טופו מגורר (300 גרם) או ½ חבילת טחון מהצומח (250 גרם)
1 כפיות צ'ילי טחון (אפשר פחות או יותר תלוי ברמת החריפות שאתם מעדיפים)
1 כפית אורגנו יבש
2 כפיות פפריקה מעושנת (או מתוקה רגילה אם אין)
1 כפית כמון טחון
2 כפות רסק עגבניות (מיכל קטן) 2 פחיות עגבניות מרוסקות מאיטליה (400 גרם כל אחת)
קורט סוכר לפי הטעם
כ- 350 גרם – 2 כוסות שעועית שחורה או אדומה מבושלת (אפשר מפחית שימורים או קפוא)
כ- 350 גרם – 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר מפחית שימורים או קפוא)
כ- 330 גרם – 2 כוסות גרעיני תירס (אפשר מפחית שימורים או קפוא)
מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה

כוסברה טרייה קצוצה ולימון טרי לפי הטעם

צילום תום פרנץ

אופן ההכנה

מחממים סוטאג' גדול עם שמן זית ומוסיפים את הבצל.

מטגנים את הבצל עד שמתרכך ומזהיב.

מוסיפים את הגזר, הסלרי וקוביות הגמבה.

ממשיכים לטגן כ- 8 דקות נוספות עד שגם הירקות מזהיבים.

מוסיפים את השום ואת הטופו המגורר או הטחון מהצומח.

מערבבים שוב.

מתבלים בתבלינים כולל מלח ופלפל ומערבבים.

מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, סוכר (כדי לאזן חמיצות) ואת סוגי השעועית והתירס.

מוסיפים בערך ¾ כוס מים רותחים.

מערבבים היטב מביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות אחרי רתיחה.

במידה והנזיד סמיך מדי מוסיפים מים רותחים כדי להגיע לסמיכות הרצויה.

טועמים ומתקנים תיבול.

הגשה

מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה מעל.

אפשר גם סחיטה של לימון טרי.

הערה

אפשר להגיש על מצע של אורז מבושל או כמלית לטורטיות חמות.

מתאים גם כמנה לאירוח למרכז השולחן בקעריות ולהכין ליד גוואקמולי, סלט עגבניות טרי פיקנטי וטורטיה צ'יפס.

אפשר להקפיא מנות בקופסה אטומה או שקית הקפאה יעודית – נשמר עד 3 חודשים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה