צלי עגל חלב וירקות שורש

 

אחד היתרונות של תבשיל זה היא העובדה שניתן להכין אותו יום לפני, ורק לחמם לפני הארוחה.

מצרכים:
1 נתח צלי של עגל חלב במשקל 1.5-2 ק"ג
3 בצלים חתוכים
5 שיני שום מקולפים
2 שורש סלרי נקי חתוך לקוביות גסות
3 גזרים חתוכים גס
2 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 כרישה (החלק הלבן) חתוך גס
1 סלרי "אמריקאי" חתוך גס
2 כוסות יין אדום
1 קופסה רסק עגבניות
3 גבעול תימין
1 גבעול רוזמרין
5-8 פטריות שמפיניון חתוכות
שמן זית

אופן ההכנה:
לילה לפני נועצים בבשר את שיני השום. מורחים אותו בשמן זית, תימין, רוזמרין, ופלפל שחור גרוס.
מעסים את הבשר, מכניסים לתבנית, ומכסים בניילון נצמד.
מטגנים בכמות נדיבה של שמן זית את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים שורש סלרי והפטרוזיליה, כרישה, סלרי אמריקאי, גזרים, ורסק עגבניות. מטגנים כ-10 דקות, ומערבבים מדי פעם.
בסיר נפרד "סוגרים" את הבשר בטיגון בשמן זית ובתכולת ההשריה שנעשתה לילה לפני כן.
מניחים את הבשר בתוך "גומה" של ירקות.
מוסיפים את היין האדום ומים, עד למצב ששני שליש מהבשר מכוסה בנוזלים. מוסיפים פלפל ומלח, עלי דפנה ואגוז מוסקט.
מביאים את הסיר לרתיחה, ולאחר מכן מורידים לאש נמוכה ומכסים את הסיר.
מבשלים כשעתים מכוסה.
לאחר שעתים מוצאיים את הבשר, פורסים ומסדרים בתבנית.
את תכולת הסיר מסננים, ואת הרוטב מפזרים מעל הבשר.
את הפטריות מטגנים במחבת נפרדת, ולאחר השחמה מפזרים מעל הרוטב והבשר.
לסגור את התבנית טוב טוב בנייר כסף, ולשגר לתנור לעוד חצי שעה ב-180 מעלות.

רשת מעדניות הגורמה, יוז'י":
סניף כפר שמריהו – רח' הזורע 2, מ. מסחרי כפר שמריהו, טל: 09-9564455
סניף כפר קרית אונו – רח' המעגל 58, מ. מסחרי רימון, קריית – אונו, טל: 03-5349674
http://www.yoji.co.il/profile.html






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה