צלעות טלה ברוטב אגסים ויין על מצע אגסים מיובשים

מצרכים (10 מנות)20 יחידות צלעות טלה (2 יח' למנה)10 אגסים שלמים קלופים10 חרובים חלוטים1/2 כוס יין אדום מתוק2 מקלות קינמוןמלחפלפל שחור גרוס לפי הטעם3 כפות שמן זית2 שיני ציפורן1 כף סוכרחצי כוס מיץ תפוזים טבעי1 כף מיץ לימון2 כפות קורנפלור10 אגסים מיובשים פרוסיםאופן ההכנהמחממים מחבת טיגון עם שמן הזית וצולים את הצלעות משני הצדדים, לאחר שפולפלו עד לריכוך.מבשלים בנפרד את האגסים הטריים ביין, סוכר, מיץ תפוזים, מיץ לימון, קינמון וציפורן. מוציאים את האגסים, מצננים מעט וחוצים אותם לאורכם. את הרוטב שנשאר מצמצמים להסמכה.להגשה: מסדרים צלחת עם האגסים החצויים, עד כל חצי אגס מניחים צלח טלה ומעטרים בחרוב חלוט ואגסים מיובשים. יוצקים מעל את היין והרוטב בו בושלו האגסים, ומגישים.

מצרכים (10 מנות)
20 יחידות צלעות טלה (2 יח' למנה)
10 אגסים שלמים קלופים
10 חרובים חלוטים
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 מקלות קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 כפות שמן זית
2 שיני ציפורן
1 כף סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים טבעי
1 כף מיץ לימון
2 כפות קורנפלור
10 אגסים מיובשים פרוסים

אופן ההכנה
מחממים מחבת טיגון עם שמן הזית וצולים את הצלעות משני הצדדים, לאחר שפולפלו עד לריכוך.

מבשלים בנפרד את האגסים הטריים ביין, סוכר, מיץ תפוזים, מיץ לימון, קינמון וציפורן. מוציאים את האגסים, מצננים מעט וחוצים אותם לאורכם.

את הרוטב שנשאר מצמצמים להסמכה.

להגשה: מסדרים צלחת עם האגסים החצויים, עד כל חצי אגס מניחים צלח טלה ומעטרים בחרוב חלוט ואגסים מיובשים. יוצקים מעל את היין והרוטב בו בושלו האגסים, ומגישים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר