קבבורי בפיתה

 

מספר השף חיים כהן:
זו מנה בפיתה שמיועדת לילדים ולמבוגרים כאחד, ונחשבת ל”מנה של ישראלים”. אנחנו מכורים לאוכל שכולו עטוף בפחמימות. אם כך, למה לא להפוך את המנהג הזה לבריא יותר בלי לפגום בהנאה? מקבבורי בפיתה ניתן ליהנות בארוחת מנגל, או לטגן בבית קציצות בשמן זית ולאכול אותן בפיתה, עם תוספת טחינה וסלט ירקות או פרוסות עגבניה.
אפשרות נוספת היא לשים את הקציצות בתוך פרוסות של לחם אחיד מהמכולת הסמוכה, וגם אלו יביאו שמחה גדולה לאוכלים.

חומרים (4-6 סועדים):
1-1.5 פילטים של בורי נקי מעצמות ומעור (לבקש ממוכר הדגים לנקות את הדגים).
כוס עלי נענע
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
קוצצים את הדגים ואת הנענע, ומערבבים עם המלח, הפלפל ומיץ הלימון.
לשים את התערובת בעזרת הידיים כדקה.
יוצרים קציצות בקוטר 5 ס”מ, שמים על האש כדקה וחצי או יותר, לפי הטעם.
למבשלים בבית: ניתן לטגן על מחבת ברזל בשמן זית.

הצעת הגשה:
לחצות פיתות טריות, להכניס לתוכן את קציצות הקבב בתוספת סלט ירקות וטחינה.


המתכון באדיבות ארגון מגדלי הדגים והשף חיים כהן.
מתכונים וסיפורי דגים נוספים ניתן למצוא באתר ארגון מגדלי הדגים www.dagim.org.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה