קדרת בשר בלקנית עם בצלים ושזיפים

 

תבשיל עשיר בטעמים, שהרוטב שלו מבוסס על החיבור בין כרישה, שזיפים ותבלינים. מגישים עם אורז לבן או עם פילאף.

חומרים ל-6 מנות:

2/3 כוס שמן זיתולה
½1 ק”ג כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
3 גבעולי כרישה (החלק הבהיר) פרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1/4 כפית קינמון
½1 ק”ג בצלים קטנים קלופים בשלמותם
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
1 כוס מיץ רימונים סחוט טרי 1
כוס מיצוי שזיפים מיובשים
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מחממים שמן זיתולה בסיר.
מטגנים בו את קוביות הבשר ומעבירים לקערה. 
מוסיפים לאותו סיר כרישה ושום.
מתבלים בפפריקה, זרעי כוסברה וקינמון, ומערבבים.
מוסיפים בצלים, שזיפים ומיצים ומביאים לרתיחה. 
מתבלים במלח ופלפל.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הבשר.
מדי פעם מנענעים את הסיר. 
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

צילום : דניאל לילה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה