קובה נייה ופלמידה לבנה על צזיקי מחלב עזים עם פקוס

השף אילן גרוסי מתגעגע לתבשילים, לגינה הפורחת ולעזרה ההדדית שמצא בבית סבו וסבתו, ומכין מאכל לזכר הימים ההם

מצרכים:
לקובה:
300 גרם בורגול דק
300 גרם פילה פלמידה לבנה, קצוץ בסכין (אפשר להשתמש בכל דג ים לבן)
3 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
4 כפות גרגירי רימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
פלפל חריף, לפי הטעם
מלח
פלפל
שמן זית
מעט נענע

לצזיקי:
1 ליטר יוגורט מחלב עזים
3 פקוס או מלפפון בלאדי
4 שיני שום, כתושות
מלח ים אטלנטי
שמן זית

אופן ההכנה:
מכינים את הקובה:
משרים את הבורגול במים פושרים עד שהוא מתרכך, ומסננים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומניחים שעה במקרר.
טועמים ומתקנים טעמים.
יוצרים קציצות מאורכות.
מכינים את הצזיקי:
מסננים את המים מהיוגורט דרך בד, ומניחים לשעתיים-שלוש.
מגררים לתוך היוגורט המסונן פקוס או מלפפון בלאדי.
מוסיפים את שיני השום, מלח הים ושמן הזית ומערבבים.

להגשה:
מניחים את הקובה על הצזיקי, ומקשטים עם גרנדין (מיץ רימונים מרוכז).

סרטון המתכון של אילן גרוסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר