fbpx

קובה נייה ופלמידה לבנה על צזיקי מחלב עזים עם פקוס

השף אילן גרוסי מתגעגע לתבשילים, לגינה הפורחת ולעזרה ההדדית שמצא בבית סבו וסבתו, ומכין מאכל לזכר הימים ההם
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
לקובה:
300 גרם בורגול דק
300 גרם פילה פלמידה לבנה, קצוץ בסכין (אפשר להשתמש בכל דג ים לבן)
3 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
4 כפות גרגירי רימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
פלפל חריף, לפי הטעם
מלח
פלפל
שמן זית
מעט נענע

לצזיקי:
1 ליטר יוגורט מחלב עזים
3 פקוס או מלפפון בלאדי
4 שיני שום, כתושות
מלח ים אטלנטי
שמן זית

אופן ההכנה:
מכינים את הקובה:
משרים את הבורגול במים פושרים עד שהוא מתרכך, ומסננים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומניחים שעה במקרר.
טועמים ומתקנים טעמים.
יוצרים קציצות מאורכות.
מכינים את הצזיקי:
מסננים את המים מהיוגורט דרך בד, ומניחים לשעתיים-שלוש.
מגררים לתוך היוגורט המסונן פקוס או מלפפון בלאדי.
מוסיפים את שיני השום, מלח הים ושמן הזית ומערבבים.

להגשה:
מניחים את הקובה על הצזיקי, ומקשטים עם גרנדין (מיץ רימונים מרוכז).

סרטון המתכון של אילן גרוסי

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר