קוביות בשר עם פירות יבשים ואגוזים

מתכון של השף קונדיטורית עמית דונסקוי עבור קליית גת לרגל פסח וארוחות החג הרבות. מנה שתעשיר כל ארוחה בזכות הפירות היבשים והאגוזים שמוסיפים לה

מוציאים את התבשיל מהתנור ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם. צילום בועז לביא
מוציאים את התבשיל מהתנור ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם. צילום בועז לביא

חומרים ל-8 מנות

לבשר

4 כפות שמן קנולה

1 ק"ג צלי כתף חתוך לקוביות גדולות

2 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות

4 שיני שום

4 עלי דפנה

1/2 כוס יין לבן

11/2 כוסות מים

1/2 כוס סילאן טבעי כמו של קליית גת

מלח ופלפל

לפירות היבשים

2 כפות שמן

1 כוס משמשים מיובשים

1 כוס שזיפים מיובשים ללא חרצנים

1 כוס צימוקים

4 כפות סילאן טבעי

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים כמו של קליית גת

1/4 כוס פקאן טבעי

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

אופן ההכנה

בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד להזהבה.

מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה, ומטגנים דקה נוספת.

יוצקים לסיר את היין, המים והסילאן.

מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית.

אם יש צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.

הכנת הפירות היבשים

במחבת גדולה מחממים את השמן.

מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הסילאן והקינמון ומערבבים.

הכנת הבשר בתנור

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מעבירים את הבשר לתבנית.

מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות.

להגשה

שמים במחבת את האגוזים וקולים קלות.

מוציאים את התבשיל מהתנור ומעבירים לכלי הגשה.

מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה