קולינרי – מסעדת בשר ויין וחוויה של ממש בירושלים

אחד הרחובות היותר יפים ומיוחדים בירושלים, הנו רחוב עמק רפאים המכונה השאנז אליזה (נו, טוב), או השינקין של ירושלים (יותר טוב),ובקיצור כמו שהירושלמים מכנים אותו: המושבה או המושבה הגרמנית. זהו רחוב הנחשב בעיני ירושלמים רבים כפנינה של ממש, וכאחד האזורים היותר שיקיים ויותר תוססים בעיר, ורבים מהירושלמים בוחרים בו כמתחם הבילוי שלהם. כאן ממוקמים בתי קפה לרוב, מסעדות, בר וחנות יין, בוטיקים וחנויות תכשיטים, עם המון צביון מקומי וקסם כפרי וציורי, המזכירים רחובות שכאלו באירופה.

בדיוק בלב ליבו של הקסם הזה, בחרו צמד צעירים ירושלמים חברים מילדות, לממש חלום וחזון ולפתוח יחד מסעדה. ולא סתם מסעדה, אלא כזו הממותגת גבוה כמסעדת גורמה על כל המשתמע מכך. שם המסעדה, קולינרי, מקפל בתוכו את האמירה והכוונה כולה.

עיקר התמחותה של קולינרי הוא שילוב של בשר ויין, והאוכל בה כשר למהדרין. היינות כולם, והם רבים וטובים, יינות ישראלים כשרים, מהיקבים הגדולים והמובילים ועד ליקבי בוטיק ששמם טרם יצא למרחקים, המפיקים יין איכותי וכשר במהדורות בוטיק.

עובדת היות האזור כמזוהה עם אוכלוסיה אנגלו סקסית בחתך סוציו אקונומי גבוה, מושכת אליה בליינים מכל קצוות העיר, אבל היא גם אבן תיירותית שואבת של מבקרים מהארץ ומחו"ל. קהל הסועדים הפוקד את המסעדה מורכב רובו ככולו מקהל מסורתי וחובש כיפה, אבל גם מדיפלומטים רמי מעלה ואנשי או"מ, שהמסעדה נותנת להם הרגשה של בית.

המסעדה עצמה מפוארת, עשויה בטוב טעם מודגש ומוקפד, בקו חם.
כשמונה חודשים חלפו מאז נפתחה קולינרי, וכבר ביססה את מעמדה ושמה כאחת ממסעדות הגורמה היותר טובות, מדוברות, מובילות ומבוקשות בירושלים.

כדי להיות בן 24 נשוי לבת 24, הורים לתינוק, ולהיות שותף לבן 24 נוסף ולהחזיק על הכתפיים מסעדה או עסק בקנה מידה שכזה, צריך להיות שאפתן, עם רצון ברזל והרבה אומץ.
החיבור של שני חברי הילדות, ולאחר מכן שירות צבאי יחדיו שבמהלכו אפילו אחד מהשניים היה המ"כ של חברו, ולהינשא לעלמת חן שהיא גם השפית של המסעדה, זה החלום בהתהוותו והתגשמותו.
יוני לוינגר הוא איש היין, השיווק והמסחר. יוני הראל הנשוי למירית הראל שהיא השפית, הם על הצד הקולינרי.

בקיר בטון עבה, משותף לחדר מדרגות אחורי ששומר משום מה על קרירות בלתי פוסקת, הוקמה כוורת ענק המהווה כלוב אחסון ותצוגה של משהו כמו 1,000 בקבוקי יין, כולם ישראלים וכולם כשרים, המציגים כ- 85 סוגי יין, ביניהם יינות קינוח, יין רימונים, ברנדי ופורט.

המסעדה בתפיסתה, מבקשת ליצור עבור הסועדים אווירה חמה וביתית שתשלב עבורם בשר ויין ומאכלים נלווים, תוך אפשרות לחשוף ולהיחשף למגוון היינות הישראלים הכשרים הכי גדול שמסעדה בירושלים, ואולי בארץ, מסוגלת להציע לאורחיה.
כל היינות יתאימו בדרך כזו או אחרת לאוכל של מירית. ואיזה אוכל.

פתחנו בבקבוק קברנה סוביניון של 2004 של יקב ליבני, שרבים מכם אולי טרם שמעו אודותיו. מדובר על חלקת כרם בבעלות מנחם ליבני, תושב קריית-ארבע כבן 55, שבבעלותו חלקת קרקע חקלאית בשם "שדה כלב" הנמצאת במרחק-מה מהיישוב בני-נעים באזור חברון. החלקה עברה בירושה מדורי דורות. מספרים שבאדמת הכרם נמצאה חבית יין עתיקה, שיש המייחסים לה גיל מופלג מתקופת יהודה. חבית זו הפכה ללוגו של היקב המייצר יינות קברנה סוביניון בלבד, משהו כמו 4,500 בקבוקים בשנה. היין היה עוצמתי, מלא פרי, וחייב דיקנטר.

למנת הפתיחה ביקשנו מהמלצרית החביבה להציע לנו ממרק היום, והמרק שקיבלנו שהיה מורכב מקישואים, ארטישוק ירושלמי ועלי בזיליקום. מרק חם, מהביל וסמיך, שהפתיע בעושר טעמיו והיה ערב לחך.

למנה העיקרית בחרתי בסטייק אנטריקוט 300 גרם, עשוי בגריל בדרגת צלייה מדיום לבקשתי. הסטייק הגיע לוהט, מונח בגאון על מצע עגול של פירה בטטה כתום ריחני ונימוח בפה. הסטייק היה עסיסי, בשרני מאד אך נטול שומן, מה שמעיד על מנת בשר איכותית שנבחרה בקפידה. מעל הנתח סודרו להם כמה אפונות סיניות ירוקות וטעימות שהושרו לרגעים אחדים במים רותחים, ומכאן הועברו בשניות למי קרח בכדי לשמור על צבען וטעמן הייחודי.
על הצלחת טופטפו כבמכחול ציירים שני פסי זילוף העשויים מיין מצומצם וציר בקר, שהוסיפו צבע טעם עידון ונימה מתוקה למנת הבשר העשירה.

רעייתי בחרה במנת ריזוטו עגבניות שרי ופטריות. מנה צמחונית אמנם, אבל כזו המעניקה תחושה של רעננות וטריות, שהגיעה בצלחת גדולה ועמוקה. מנה יפה ומשביעה.

למנה האחרונה בחרנו שנינו את מנת הקינוח שהפכה להיות הלהיט הכי מבוקש דווקא בקרב הקהילה הדיפלומטית והמעונבת. מדובר במנת קינוח שלטעמי היא אחת מהיותר טובות שאכלתי אי פעם.
המנה הנקראת "דמעת שוקולד" מורכבת ממבנה חצי קשיח דמוי דמעה העשוי כולו משוקולד, ובתוכו כמות ענק של מוס שוקולד עשיר ומריר עם רוטב של פירות יער. ב-35 ₪ זה לאכול ולא לשכוח לעולם.

במסעדה נזכרתי בפתגם עליו חתום אלכסנדר דיומא: "היין זה החלק הספרותי של הארוחה. בשר וירקות זה החלק החומרי". במסעדת קולינרי בירושלים, הפילוסופיה הזו מקבלת משמעות עם השראה.

כשתשאלו אותי על המלצה למסעדה כשרה בירושלים, עם אווירה ונראות, איכות מזון, שירות לבבי ואדיב, מבחר עצום של יין ישראלי כשר, וסוג קהל איתו תרגישו מייד בבית, ובמחירים השווים לכל נפש, קולינרי תהיה ההמלצה. עם החתימה שלי.


קולינרי
רח' עמק רפאים 31, המושבה הגרמנית, ירושלים
טל.02-5662671






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה