"קונטיננטל איירליינס" ביוזמה חדשה: "פרלמנט השפים הישראלי של קונטיננטל איירליינס"

מיקה שרון, חיים כהן וערן שוורצברד, יציגו לראשונה תפריט כשר גורמה אשר יוגש בטיסות קונטיננטל מתל אביב לניו יורק – "ניוארק ליברטי" לנוסעים המבקשים מזון כשר (תפריט זה בנוסף לתפריט הרגיל הלא כשר)

חברת התעופה האמריקאית "קונטיננטל איירליינס" משיקה את "פרלמנט השפים הישראליים של קונטיננטל איירליינס", שיספק בטיסותיה תפריט גורמה כשר ואיכותי שהוכן במיוחד עבור הקהל הישראלי שומר הכשרות. זאת בנוסף לתפריט הרגיל הלא כשר, פרי יצירתו של פרלמנט השפים העולמי של קונטיננטל .

לדברי אבי פרידמן, מנכ"ל "קונטיננטל איירליינס" בישראל: "משך יותר משנתיים, עמלנו על פיתוחו של התפריט הכשר החדש וזאת על מנת שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר. האתגר שניצב בפנינו היה מורכב בעיקר מתוך הרצון ליצור תפריט שהוא גם כשר, גם חדשני והמבטא את הייחודיות של כל אחד מהשפים וגם כזה שניתן ליישם באילוצי המטבח האווירי. אני שמח ששלושת השפים המובילים בארץ, מיקה שרון, חיים כהן וערן שוורצברד נרתמו למשימה ואנו גאים בתוצאה."

השף הראשי של קונטיננטל איירליינס, העומד גם בראש פרלמנט השפים העולמי במטה החברה, זיגפריד לנג, ביקר לפני מספר שבועות ואישר את התפריט החדש, והודיע גם על האפשרות כי התפריט ייושם בטיסות מארצות הברית לישראל.

קונטיננטל בחרה לנפץ את המיתוס הקיים על אוכל כשר, והיא עושה זאת באמצעות תפריט הגורמה הכשר הטוב ביותר העומד בסטנדרטים של מסעדת גורמה. לשם כך בחרה קונטיננטל שפים ישראלים, המובילים כל אחד בתחומו:

השף חיים כהן– מגיש תוכנית הטלוויזיה "שום, פלפל ושמן זית" בערוץ הראשון, מי שהקים את מסעדת קרן ופיתח בה את המטבח המיוחד שלו, מטבח המשלב טעמים וחומרים מבית אמא עם טכניקות בישול מודרניות. מבעלי מסעדת "דיקסי" המצליחה. נבחר לפרלמנט השפים הישראלי של קונטיננטל איירליינס בשל סגנונו הישראלי והים תיכוני האהוב לצד בישול איכותי ובלתי מתפשר.

חיים כהן: "שילובי הטעמים של המטבח הישראלי במנות גורמה כשרות, יצר תפריט של מנות ידועות ומוכרות היטב, לצד מרכיבים בסיסיים במטבח הישראלי. התוצאה הינה מגוון מנות טעימות ומעניינות בעלות מגע מתוחכם מצד אחד אך מאוד בסיסי מצד שני. שמחתי לקחת חלק בפרוייקט ייחודי זה שאפשר לי יצירתיות יוצאת דופן."

השפית מיקה שרון– מגישת תוכנית הטלוויזיה "מדריך האוכל עם מיקה שרון" בערוץ 10, בעלת מסעדת "מיקה" ובית הקפה "ליברה". נבחרה לפרוייקט בשל סגנון הפיוז'ן הייחודי שלה המאופיין בשילוב בין המטבח האסיאתי עם המטבח האמריקאי.

מיקה שרון: "סגנון הבישול הפיוז'וניסטי שלי הינו בעל השפעות אקלקטיות רבות ומתאים גם לחברת התעופה קונטיננטל איירליינס שמייצגת דינמיקה קוסמופוליטית ומעודכנת. הנוסעים יכולים ליהנות ממנות ייחודיות כגון סלמון במיסו, דבש וצ'ילי או פרנץ' טוסט מבריוש עם ביצת עין, אספרגוס, איולי, טימין וחרדל. אני סבורה שהצלחנו לשבור שני מיתוסים – הן לגבי הארוחות המוגשות בטיסות בכלל והן לגבי אוכל כשר בפרט."

לבחירת הקונדיטור לפרוייקט ייחודי זה היה משקל רב. הבחירה בערן שוורצברד, קונדיטור נודע אשר רכש את השכלתו אצל הקונדיטורים הנודעים ביותר בעולם, מביאה זווית ייחודית, איכותית וחדשנית בכל נושא הקינוחים והמאפים המוגשים על גבי מטוסים.

השף קונדיטור ערן שוורצברד – בעברו בעל הבוטיק Erno patisserie, מביא איתו חידוש אמיתי בתפריט הקינוחים בטיסה – עוגות, מאפים ומתוקים וחושניות של צבעים וטעמים. הייחודיות של ערן באה לידי ביטוי ביצירת עוגות קטנות, מעוצבות ומוקפדות בדיוק כפי שמקובל בחנויות הפטיסרי המובילות באירופה.

ערן שוורצברד: "הכנת קינוחים איכותיים ברמת גורמה הן מבחינת מראה והן מבחינת טעם במטבח הכשר ובאילוצי ההגשה על גבי המטוס, הינו אתגר אמיתי, אני מאמין שעמדנו בו בצורה יוצאת דופן. הקינוחים שהפקנו הינם מגוונים ואיכותיים ביותר בטעמם. מבחינתי זה היה פרוייקט מיוחד ומרתק ואני שמח שיכולתי לקחת בו חלק פעיל."

חברת התעופה "קונטיננטל איירליינס" פועלת בישראל למעלה משש שנים ומפעילה 14 טיסות שבועיות ישירות בקו תל-אביב- ניו-יורק ובחזרה.




תפריט שף מיקה שרון
קינוחים ודברי מאפה פרי יצירתו של שף ערן שוורצברד

לפתיחה:
אגוזים קלויים חמים מוגשים עם קוקטייל או משקה קל לפי בחירה
סלט מתאבן:
סלט טונה צרובה
טונה אדומה צרובה עם סלט של עלי רוקט ושעועית לבנה,
ויניגרט שמן זית וטפנד זיתי קלמטה שחורים
מנות עיקריות:
סלמון במיסו צ'ילי ודבש
פילה סלמון אפוי במיסו צ'ילי מתוק ודבש,
מוגש עם פילף אורז בר וירקות גינה
או:
חזה עוף צלוי בתבלינים ולימון כבוש
חזה עוף משוח בתבלינים ולימון כבוש במלח ים,
מוגש עם סלט עדשים חם וקוביות חזה אווז מעושן
קינוח:
צילנדר מוס מנגו מצופה בגלסה קרמל אקזוטי
על פאדג' קוקוס וצימוקים.

ארוחת ביניים (בטיסת היום):
כריך לחם דגנים עם רוסטביף וכרוב כבוש
ברולה ליים עם קונפיטורה של אננס וקוקוס

ארוחה לקראת הנחיתה (בטיסת היום):
פירות עונה טריים
כריך חזה עוף בגריל: לחמניית בגט, חזה עוף בגריל, פלפלים קלויים, מיונז חרדל טימין וצ'ילי, וחסה מסולסלת, מלווה בסלט קולסלאו אסייתי

ארוחת בוקר- לקראת הנחיתה (בטיסת לילה):
מבחר מיצים
פירות עונה טריים
גבינת עיזים עם טימין וטפנד זיתים, עם אגס בקרמל מתובל בקינמון וג'ינג'ר
יוגורט וגרנולה.
אומלט פרמזן על רושטי תפוח אדמה ותרד מאודה
או:
פריטטה עם עגבניות, גבינת עיזים, עשבי תיבול טריים עם פטריות פורטבלו בטימין
קינוח:
מאפה שמרים עם תפוחי עץ ושטרויזל (בצק פירורים)

חטיפים ומשקאות קלים במהלך הטיסה. קפה רגיל או ללא קפאין, תה עם חלב או לימון.

בהכשר רבנות נתב"ג, תחת הרבנות הראשית.


תפריט שף חיים כהן
קינוחים ודברי מאפה פרי יצירתו של שף ערן שוורצברד

לפתיחה:
אגוזים קלויים חמים מוגשים עם קוקטייל או משקה קל לפי בחירה
סלט מתאבן:
ניסואז ברבוניה – ברבוניות על מצע תפו"א, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, ורוקט ברוטב פסטו
מנות עיקריות:
שוקי עוף בעדשים ופסטה
תבשיל שוקי עוף עם פסטה עדשים שחורים, ירקות שורש, בציר עוף,עגבניות ועשבי תיבול טריים
או:
תבשיל בורגיניון – קדירת בקר בבישול איטי ביין אדום, ארטישוק ירושלמי, פטריות שמפיניון ופול ירוק
קינוח:
פנה קוטה ווניל וג'לי ליצ'י עם קרמבולה ופירות אדומים.

ארוחת ביניים (בטיסת היום):
כריך טונה – טונה צרובה עם חציל וביצה קשה, מוגש על ממרח מיונז פלפלים
קרם ברולה קינמון עם קונפיטורה תפוחי עץ

ארוחה לקראת הנחיתה (בטיסת היום):
פירות עונה טריים
שווארמה roll פרגית עוף – מוגש עם בצל מן הגריל בתוספת טחינה מתובלת בנענע, מלווה בסלט אפונה ואספרגוס

ארוחת בוקר – לקראת הנחיתה (בטיסת הלילה):
מבחר מיצים
פירות עונה טריים
גבינת עיזים עם טימין וטפנד זיתים, עם אגס בקרמל מתובל בקינמון וג'ינג'ר
יוגורט וגרנולה
חביתת ירק אורפלית עם עגבנייה תפו"א ועשבי תיבול טריים
או:
קרפ תרד וריקוטה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות.
מאפה בריוש קרם ווניל ודובדבנים

חטיפים ומשקאות קלים יעמדו לרשותכם במהלך הטיסה. קפה רגיל או ללא קפאין, תה עם חלב או לימון

בהכשר רבנות נתב"ג, תחת הרבנות הראשית





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר