קוסקוס בשיטה מסורתית עם תבשיל חומוס ודלעת

 

חומרים ל- 6-8 מנות:
1 שקית קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
מלח ופלפל

לתבשיל:

3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
5-6 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום כתושות
1 מקל קינמון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל, לפי הטעם
4-3 כוסות מים
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים (או גרגירי חומוס קפוא הנמכר במרכולים)
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה של היצרן שעל השקית – לאידוי בכלי המקורי.
מי שאין ברשותו סיר אידוי לקוסקוס, יכול להכין לפי כל שיטת הכנה המופיעה על גבי השקית.
מתבלים את הקוסקוס במלח ופלפל, מאדים 20 דקות.
מוסיפים נוזלים ו"פותחים"- מערבבים עם המזלג.
לקבלת גרגירים עדינים במיוחד, אפשר להעביר דרך נפה.

להכנת התבשיל:

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות.
מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים, ומערבבים.
מבשלים מכוסה כ-25 דקות.
מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
מוסיפים דלעת, תפוחי אדמה, ובטטה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט.
טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר להוסיף לתבשיל נתחי בשר או עוף. במקרה ומוסיפים – זמני הבישול משתנים כמובן.

פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול
סטיילינג וצילום לירון אלמוג






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה