fbpx

קוסקוס ירקות

מנה צמחונית מלאת חיות וקלה לעיכול, עם שפע ויטמינים ומינרלים, ושבעה תבלינים (מספר מזל), לבריאות ולמזל טוב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מנה צמחונית מלאת חיות וקלה לעיכול, עם שפע ויטמינים ומינרלים, ושבעה תבלינים (מספר מזל), לבריאות ולמזל טוב.

חומרים (8 מנות או יותר):
6-8 כוסות מים
6 גזרים בינוניים, מנוקים (לא מקולפים), פרוסים עבה (כ-1/2 3 כוסות)
3 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לרבעים
2 לפת בינוניות, מקולפות וחתוכות לרבעים
2 גבעולי סלרי, פרוסים עבה, עם העלים השלמים
2 תפו"א, מקולפים וחתוכים ל-6 חלקים כ"א
2 מקלות קינמון, או 1 כפית טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי שלמים
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1 חתיכת דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
3 קישואים, עדיף זוקיני, פרוסים עבה
1/2 ראש כרוב קטן, מגורר
2 כוסות חומוס מבושל או משומר, מסונן ושטוף
גבעולי כוסברה ו/או פטרוזיליה ועלים נוספים לקישוט

חומרים לקוסקוס:
1/2 2 כוסות קוסקוס מלא אינסטנט
1/2 2 כוסות מים רותחים
3-4 כפות מיץ לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 כוס צנוברים קלויים, במחבת יבשה
1 כוס צימוקים זהובים

אופן הכנת הירקות:
מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים בצל, גזר, לפת / סלרי, עלי סלרי, תפו"א ותבלינים.
מביאים שוב לרתיחה חלקית ומבשלים על אש 30-40 דקות, עד שהירקות מוכנים. מוסיפים דלעת, קישואים, כרוב, חומוס וכוסברה, לוחצים כדי שיטבעו במים ומבשלים רק עד שהדלעת מוכנה 15-20 דקות.
מוציאים את הכוסברה, עלי הסלרי והתבלינים השלמים אם רוצים.
מגישים עם הקוסקוס.

אופן הכנת הקוסקוס:
שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים למעלה.
מכסים ומעמידים בצד 5 דקות עד שהמים נספגים.
מנערים עם מזלג ומוסיפים צנוברים וצימוקים.
מכסים ומעמידים בצד 5 דקות.
מנערים עם מזלג ומתבלים בעוד מלח, פלפל, מיץ לימון או קינמון (ניתן להכין מראש ולחמם במיקרוגל).

הערה:
אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות למרק, או לחתיכות גדולות להגשה עם קוסקוס.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר