מנה צמחונית מלאת חיות וקלה לעיכול, עם שפע ויטמינים ומינרלים, ושבעה תבלינים (מספר מזל), לבריאות ולמזל טוב.
חומרים (8 מנות או יותר):
6-8 כוסות מים
6 גזרים בינוניים, מנוקים (לא מקולפים), פרוסים עבה (כ-1/2 3 כוסות)
3 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לרבעים
2 לפת בינוניות, מקולפות וחתוכות לרבעים
2 גבעולי סלרי, פרוסים עבה, עם העלים השלמים
2 תפו"א, מקולפים וחתוכים ל-6 חלקים כ"א
2 מקלות קינמון, או 1 כפית טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי שלמים
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1 חתיכת דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
3 קישואים, עדיף זוקיני, פרוסים עבה
1/2 ראש כרוב קטן, מגורר
2 כוסות חומוס מבושל או משומר, מסונן ושטוף
גבעולי כוסברה ו/או פטרוזיליה ועלים נוספים לקישוט
חומרים לקוסקוס:
1/2 2 כוסות קוסקוס מלא אינסטנט
1/2 2 כוסות מים רותחים
3-4 כפות מיץ לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 כוס צנוברים קלויים, במחבת יבשה
1 כוס צימוקים זהובים
אופן הכנת הירקות:
מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים בצל, גזר, לפת / סלרי, עלי סלרי, תפו"א ותבלינים.
מביאים שוב לרתיחה חלקית ומבשלים על אש 30-40 דקות, עד שהירקות מוכנים. מוסיפים דלעת, קישואים, כרוב, חומוס וכוסברה, לוחצים כדי שיטבעו במים ומבשלים רק עד שהדלעת מוכנה 15-20 דקות.
מוציאים את הכוסברה, עלי הסלרי והתבלינים השלמים אם רוצים.
מגישים עם הקוסקוס.
אופן הכנת הקוסקוס:
שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים למעלה.
מכסים ומעמידים בצד 5 דקות עד שהמים נספגים.
מנערים עם מזלג ומוסיפים צנוברים וצימוקים.
מכסים ומעמידים בצד 5 דקות.
מנערים עם מזלג ומתבלים בעוד מלח, פלפל, מיץ לימון או קינמון (ניתן להכין מראש ולחמם במיקרוגל).
הערה:
אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות למרק, או לחתיכות גדולות להגשה עם קוסקוס.