קיץ ביקבי הגליל: לוריא, אדיר, דלתון

יקב לוריא – יינן גידי סיידא
זו לא פעם ראשונה שאני כותב על יקב לוריא ממושב ספסופה בצפון. זהו יקב משפחתי עם מסורת של גידול ענבי יין בהובלת אבי המשפחה יוסי סיידא, מה שמאפשר להם לבחור ענבים איכותיים.
בכל ביקור בצפון אני לא מוותר גם על נסיעה בין הכרמים, ובעיקר בתקופה הזו של עוד דקה בציר, ולטעום את השרדונה ולהבין איך הענב הזה משתנה כל שעתיים, ויש צורך לבדוק כל הזמן מתיקות ובומה לפני שבוצרים, על מנת לא לפספס.
ייננים שקונים ענבי יין ממשפחת סיידא גם, מגיעים גם הם עם הארבע על ארבע ובודקים את השטח. טל פלטר, שקונה שרדונה לצורך הבלאן דה בלאן, לא סומך על אף אחד. הוא מסתובב בשטח, בודק וטועם, וצועק לגידי סיידא תוך כדי נסיעה: "עוד שבוע תבצור לי".
גידי קוטף אשכול ונוסע למעבדה לבדוק על מה ולמה הלחץ; ויש לחץ.
במרכז הטעימות החדש והמרווח, בצמוד לצימרים של משפחת סיידא, גידי ואני טועמים קצת יין.

שרדונה 2012
12 חודשים בחבית גדולה מסתובבת. בוקבק לפני שבוע.
היין עם ארומות פירותיות מאוד נעימות, בפה יש חמיצות טובה וטעם של עץ מינורי, עם מעט שקדים באפטר טייסט.
זה שרדונה קלאסי, שהקו המוביל בו הוא טעם של פרי טוב, בשל ותוקפני מעט בפה.
יש כאן משחק טעמים טוב של עץ, ורובד טעמים משובח. החבית מעניקה מעט תיבול ומאפשרת לפרי לבוא לידי ביטוי. חמיצות טובה שמתאימה לאוכל.
המחיר 100 ₪

לוריא טרסה 2011
בלנד מענבי קברנה סוביניון – 70%, וקברנה פרנק – 30%.
מדובר ביין מסדרת טרסה, שמיועד להיות היין הקליל והזמין של היקב.
היין מאוד הפתיע אותי. הקברנה פרנק בו פשוט השתלט בצורה נפלאה, ולא רק תיבל את הקברנה סוביניון אלא העניק לו אפיון שונה לחלוטין.
פירותיות עשירה מאוד עם מנות גדולות של פלפל ירוק ועשבוניות רעננה. החבית העניקה גוף חסון ואיזון טעמים מצוין, בקצוות מרגישים מעט ארל גריי מדהים.
היין בעל עומק אך יחד עם זאת מאוד נעים לשתייה, יין שבמסעדה יתאים למגוון רחב של מנות אוכל ויעניק חוויה טובה.
המחיר 75 ₪

לוריא קברנה סוביניון 2011
צבע אדום רובי, ריחות עוצמתיים של פרי שחור. מעט גרגרי יער ופלפל ירוק, מעט וניליות מאוד מעניינת.
היין עשיר מאוד בטעמי פרי בשל עם חמיצות טובה. גוף חסון ועפיצות טובה. יין שימשיך להתפתח יפה בבקבוק.
המחיר 110 ₪

יקב אדיר – יינן אבי רוזנברג
אדיר שרדונה כרם בן זמרה 2012

12.5% אלכוהול. צבע קש בוהק. יין עם ריחות עשירים בתבלינים, המון אשכולית, ליים ולחם קלוי.
יין קריספי שמתפצח בפה ומעניק תחושה שצריך עכשיו אוכל לידו.
העץ בקצוות מעניק עטיפה קלילה ולא מעיקה. יופי של יין.
המחיר 90 ₪

אדיר שיראז 2011
יין מוצק וחסון, עץ בעל נוכחות, טעמי עור ואדמה, תיבול אניסי עם מעט וניליות. טופי ואספרסו בקצוות. הטעמים מאוד עשירים ומאוד מעניניים.
יין מעט מתעתע: לכאורה קליל בלגימה הראשונה, אך מתפתח והופך להיות יין מורכב מאוד.
המחיר 90 ₪


יקב דלתון – ייננית נעמה סורקין
סוביניון בלאן רזרב 2012
ריחות מאוד מורכבים של מלון ירוק, דומדמניות ופסיפלורה. בקצוות מתבקעים ההדרים במלוא הדרם, ומעניקים יין חד וקריר, בעל שפע טעמים אופייניים לזן. חמיצות נהדרת לצד מתיקות הפרי. יופי של יין.
המחיר 54 ₪

שיראז כרם חושן 2011
צבע אדום סגול, ריחות אופיניות לשיראז. המון פרי שחור מתובל, דובדבן צעיר ופלפל שחור. באיזשהו שלב יוצאים ריחות זיתים שמעלים חיוך על הפנים.
בפה היין קריר וחריף עם עפיצות מאוד נעימה, חמיצות טובה ומינרליות מענגת.
היין עשיר בטעמי פרי; יין מורכב ולעיס מאוד. יופי של יין.
המחיר 149 ₪






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה