קראמבל תפוחי עץ ואוכמניות

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מקורי טעים וזמין שעושה שימוש בפרי האוכמנית יחד עם תפוחי עץ – שילוב מתיקות עם חמצמצות. לא להחמיץ

צקו את הפירות החמים אל תוך הכלי של התבשיל המוקרם וכסו באמצעות הציפוי

מצרכים עבור 4 סועדים

עבור הציפוי

120 גר' קמח

20 גר' שבבי שיבולת שועל

4 כפות סוכר חום

60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 עבור לפתן הפירות

2 תפוחים

30 גר' חמאה

110 גר' אוכמניות

1 כף סוכר

מעט קינמון טחון

אופן ההכנה

לציפוי

חממו תנור ל- 190 מעלות.

הכניסו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה.

הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה.

בעזרת הידיים הפכו אותה ואת הקמח לעיסה, עד קבלת מרקם של פירורי לחם.

אל תעשו זאת למשך זמן רב, אחרת הקראמבל עלול לצאת דחוס.

פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה.

אפו למשך כ-10 דקות עד קבלת צבע בהיר.

ללפתן פירות

קלפו את התפוחים, רוקנו את הליבה וחתכו אותם לחצי.

כל חצי תפוח חתכו לפרוסות.

שימו את החמאה והסוכר בסיר.

המיסו אותם יחד בחום בינוני.

בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות.

הוסיפו את האוכמניות והקינמון.

בשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

השלמת המנה

צקו את הפירות החמים אל תוך הכלי של התבשיל המוקרם.

כסו באמצעות הציפוי.

חממו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

הגישו חם לצד מעט פודינג.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה