ראפ כרוב אסייתי וליצ'י עטופים בדפי אורז

מנה נהדרת לחגים במיוחד לארוחות צהרים קלילות, או כחלק מארוחה. אפשר להשתמש בנקטרינות/בשזיפים/במנגו במקום ליצ'י.מצרכים:⅓ חבילה אטריות צלופן – מניחים בקערה עם מים רותחים למשך 5 דקות ולאחר מכן מסננים.10 ליצ'י קלופים וקצוצים גס (או פרי אחר, כגון: מנגו, נקטרינות, שזיפים וכו').2 מלפפונים, חתוכים באלכסון לרצועות דקות.1 בצל ירוק קטן, קצוץ דק.¼ כרוב ירוק טרי, פרוס דק.⅓ צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק.5 פטריות שיטאקי מיובשות, שהושרו למשך שעתיים, סוננו וקצוצות דק או פרוסות.(את מי ההשריה של הפטריות שמרו להכנת מרקים או אורז. הם נותנים עומק מיוחד למנות אלה).8 עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק.10 עלי נענע, קצוצים דק.⅓ כוס גרעיני דלעת.10 דפי אורז.אופן ההכנה:מניחים את כל החומרים (פרט לדפי האורז) בקערה גדולה ומערבבים היטב.מוסיפים את הרוטב ומערבבים.לדפי האורז:מרתיחים קומקום עם מים. יוצקים מים רותחים לתוך צלחת עגולה שטוחה מעט יותר גדולה מאשר גודל דפי האורז – אני משתמשת בצלחת אפייה עגולה ושטוחה. הוסיפו מעט מים חמימים, אבל לא רותחים.הכניסו לצלחת בכל פעם דף אורז אחד. השאירו כ-20 שניות. הוציאו מהצלחת והניחו על משטח נקי ויבש, כדוגמת קרש חיתוך.הניחו בערך 2 כפות מלאות של התערובת על דף האורז, כ-⅔ מקוטרו, והשאירו חלל ריק בצדי דף האורז.גלגלו מיד, ונסו ליצור ראפ הדוק ככל שתוכלו מבלי שדף האורז יקרע.הניחו על גבי צלחת, ואחרי 4 או 5 דקות – חתכו למחצית.להגשה:הניחו על צלחת גדולה או בצלחות נפרדות. קשטו עם עלי כוסברה טריים, בזיליקום או נענע, צקו מעט מהרוטב על גבי הראפים עם כפית.טיפ: אפשר להכין חצי שעה לפני ההגשה ולכסות במגבת מטבח לחה מעט.אם אתם מעוניינים להכין אותם לכמה שעות קודם לכן, עדיף להכין ללא המלפפונים מכיוון שהם מימיים.רוטב בזיליקום וג'ינג'ר אסייתי לראפיםמצרכים:⅓ כוס חמאת שקדים.1 כפית מלח.1/5 כפית פלפל שאטה.1 גרידה ומיץ ליים.1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (יותר אם אתם אוהבים ג'ינג'ר).1 או 2 שיני שום.חתיכה קטנה של צ'ילי טרי (לפי טעמכם וכמה חריף אתם רוצים את הרוטב).8 עלי בזיליקום טריים.8 עלי נענע טריים.1 תמר מג'הול (2 אם אתם אוהבים מתוק יותר).¼ כוס מים.אופן ההכנה:הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבלו עד שיתקבל מרקם חלק. טעמו ותקנו תיבול. שמרו את שארית הרוטב בצנצנת זכוכיות, הרוטב נשמר 2 או 3 ימים במקרר. זהו רוטב טעים מאוד, כך שניתן להכין כמות כפולה ולהשתמש בו לתיבול סלטים אחרים או כתוספת נפלאה למרק קר, או כתוספת לכל מאכל בסגנון אסייתי, או עם ירקות מאודים.

מנה נהדרת לחגים במיוחד לארוחות צהרים קלילות, או כחלק מארוחה. אפשר להשתמש בנקטרינות/בשזיפים/במנגו במקום ליצ'י.

מצרכים:
⅓ חבילה אטריות צלופן – מניחים בקערה עם מים רותחים למשך 5 דקות ולאחר מכן מסננים.
10 ליצ'י קלופים וקצוצים גס (או פרי אחר, כגון: מנגו, נקטרינות, שזיפים וכו').
2 מלפפונים, חתוכים באלכסון לרצועות דקות.
1 בצל ירוק קטן, קצוץ דק.
¼ כרוב ירוק טרי, פרוס דק.
⅓ צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק.
5 פטריות שיטאקי מיובשות, שהושרו למשך שעתיים, סוננו וקצוצות דק או פרוסות.
(את מי ההשריה של הפטריות שמרו להכנת מרקים או אורז. הם נותנים עומק מיוחד למנות אלה).
8 עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק.
10 עלי נענע, קצוצים דק.
⅓ כוס גרעיני דלעת.
10 דפי אורז.

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים (פרט לדפי האורז) בקערה גדולה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

לדפי האורז:

מרתיחים קומקום עם מים.
יוצקים מים רותחים לתוך צלחת עגולה שטוחה מעט יותר גדולה מאשר גודל דפי האורז – אני משתמשת בצלחת אפייה עגולה ושטוחה.
הוסיפו מעט מים חמימים, אבל לא רותחים.
הכניסו לצלחת בכל פעם דף אורז אחד. השאירו כ-20 שניות. הוציאו מהצלחת והניחו על משטח נקי ויבש, כדוגמת קרש חיתוך.
הניחו בערך 2 כפות מלאות של התערובת על דף האורז, כ-⅔ מקוטרו, והשאירו חלל ריק בצדי דף האורז.
גלגלו מיד, ונסו ליצור ראפ הדוק ככל שתוכלו מבלי שדף האורז יקרע.
הניחו על גבי צלחת, ואחרי 4 או 5 דקות – חתכו למחצית.

להגשה:
הניחו על צלחת גדולה או בצלחות נפרדות.
קשטו עם עלי כוסברה טריים, בזיליקום או נענע,
צקו מעט מהרוטב על גבי הראפים עם כפית.

טיפ:
אפשר להכין חצי שעה לפני ההגשה ולכסות במגבת מטבח לחה מעט.
אם אתם מעוניינים להכין אותם לכמה שעות קודם לכן, עדיף להכין ללא המלפפונים מכיוון שהם מימיים.

רוטב בזיליקום וג'ינג'ר אסייתי לראפים
מצרכים:
⅓ כוס חמאת שקדים.
1 כפית מלח.
1/5 כפית פלפל שאטה.
1 גרידה ומיץ ליים.
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (יותר אם אתם אוהבים ג'ינג'ר).
1 או 2 שיני שום.
חתיכה קטנה של צ'ילי טרי (לפי טעמכם וכמה חריף אתם רוצים את הרוטב).
8 עלי בזיליקום טריים.
8 עלי נענע טריים.
1 תמר מג'הול (2 אם אתם אוהבים מתוק יותר).
¼ כוס מים.

אופן ההכנה:
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבלו עד שיתקבל מרקם חלק.
טעמו ותקנו תיבול.
שמרו את שארית הרוטב בצנצנת זכוכיות, הרוטב נשמר 2 או 3 ימים במקרר.

זהו רוטב טעים מאוד, כך שניתן להכין כמות כפולה ולהשתמש בו לתיבול סלטים אחרים או כתוספת נפלאה למרק קר, או כתוספת לכל מאכל בסגנון אסייתי, או עם ירקות מאודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר