חומרים:
2 כפות שומשום מטוגנות (1 כף למעוך למחית, 1 כף לקישוט)
1 כף + 1 כפית רוטב סויה
כף חומץ אורז
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שני שום מעוכות
כף אבקת סוכר
60 מ"ל שמן שומשום
ההכנה:
למעוך כף שומשום במכתש ועלי.
לערבב את מחית השומשום ואת הסויה בקערה. להוסיף את החומץ.
בהדרגה להוסיף את הג'ינג'ר, השום והסוכר. לערבב את שהסוכר נמס.
להוסיף את שמן השומשום.
לתת לרוטב לנוח לפחות חצי שעה.
לסלט:
גזר, בצל ירוק, תפוחי עץ חתוכים לגפרורים דקים.
הולך טוב מאוד גם כרוטב לכרוב.
הראל אזיקרי שף – מטבח בוטיק
טל. 050-9107149
www.harelchef.co.il
[email protected]