רוסטביף

 

לאלו שאינם יכולים בלי מנה הנפרסת לעיני הסועדים, הייתי ממליץ להשתמש דווקא בנתח של אנטריקוט לא שמן לנושא, שכן הסינטה, אם לא נתזמן אותה במדוייק, תתייבש לחלוטין.

ל-8 אנשים
נתח אנטריקוט במשקל של 2 ק"ג

לתיבול
כף וחצי חרדל דיז'ון גרגרים
כף וחצי חרדל דיז'ון חלק
4 שיני שום כתוש
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
תערובת עישבי תיבול יבשים דווקא (לטריים נטייה להישרף)
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה
נבריש את נתח הבשר בשני החרדלים, נוסיף את השום הפלפל ועשבי התיבול ונשאיר למנוחה של שעה.

נטפטף את שמן הזית. נניח בתנור חם 230-250 מעלות על רשת למשך כ-15 דקות.

ננמיך את חום התנור ל-180 מעלות ונמשיך עוד כ-30 דקות עד דרגת ההכנה הרצויה.

נניח על השולחן למנוחה של כ-10 דקות, נפרוס ונגיש.

מתכון זה הוא מתכון לרוסטביף קלאסי. ניתן לשנות את התיבול לשמן זית שום ופלפל בלבד, או להוסיף דבש לתערובת החרדל.
כמו כן ניתן גם לנעוץ שיני שום בנתח הבשר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה