ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה בטטות ורוזמרין

מתכון של זוגלובק להכנה מהירה ופשוטה עבור מאפה מסדרת הבצקים המתאימים למאפים מלוחים או מתוקים עם ירקות, פירות וגבינות

אופים שוב 15 דקות עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת. צילום אוהד רומנו
אופים שוב 15 דקות עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת. צילום אוהד רומנו

רכיבים

בצק

1 חבילת ריבועי בצק עלים 400 גר' כמו של זוגלובק ללא חומרים משמרים

להפשיר לפי ההוראות על גבי האריזה

מלית

1 מכל (250 ג') גבינת ריקוטה

1 ביצה טרופה

70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת

1 בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות

1-2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס לפי הטעם

ענפי רוזמרין

2-3 כפיות חומץ בלסמי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות ורוזמרין.

מערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12-15 דקות לריכוך קל.

מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

עם סכין חדה חורצים את שולי הבצק לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם.

מורחים גבינת ריקוטה במרכז הבצק שנוצר.

בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה.

אופים כ- 5 דקות (השוליים יתנפחו).

מוציאים בזהירות מהתנור.

מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל (במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית).

אופים שוב 15 דקות עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה.

מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה