שבוע טעמים בעמקים 2008 יתקיים בחודש ינואר

מיטב מסעדות הגורמה בעמק יזרעאל וסביבותיו מציעות ארוחות גורמה מיוחדות במינן ומנות בהשראת ט"ו בשבט במחירים נוחים, בין 79-99 ₪ בשבוע ט"ו בשבט, בין התאריכים 20-26 בינואר 2008

שבוע טעמים בעמק יתקיים זו השנה הרביעית ברציפות בין התאריכים 20- 26 בינואר 2008, וייקחו בו חלק שמונה מהמסעדות המובחרות בעמק יזרעאל והאזור.

שבוע הטעמים בעמק נערך בשבוע ט"ו בשבט, בעת שעמק יזרעאל פורח.
והשנה מציעות המסעדות תפריטי גורמה איכותיים במיוחד, הכוללים מנות מיוחדות במינן בהשראת ט"ו בשבט, בליווי כוס יין איכותי מהסדרה האזורית של יקבי כרמל.

התפריטים מציעים מגוון רחב של אפשרויות לבחירה, במחירים נוחים שינועו בין 79-99 ₪ לאדם לארוחת גורמה מלאה, הכוללת מנה ראשונה, שנייה וקינוח יחד עם כוס יין לבן או אדום של יקבי כרמל (המחיר יקבע על פי מחיר המנה העיקרית: 79-89-99 ₪).

במסגרת שבוע טעמים בעמק נרתמו השנה מסעדני העמק ויתרמו לקהילה: על כל ארוחה במסעדות המשתתפות באירוע יתרם 1 ₪ לטובת חדר משחקים במחלקת ילדים בבית חולים "העמק" בעפולה.
במקביל, שפים מהמסעדות המשתתפות באירוע יכינו מנות לט"ו בשבט עם הילדים החולים במחלקת הילדים בבית-חולים "העמק" בעפולה. במסגרת השבוע יערכו אירועים מיוחדים וכן הפעלות לילדים בסימן ט"ו בשבט בכמה מאתרי התיירות והנופש באזור עמק יזרעאל.

ואלה המסעדות המשתתפות בשבוע טעמים בעמקים 2008 וטעימה מהצעותיהן:
שן-די – מסעדה אסייתית בנצרת עלית, בעלת כניסה מרשימה הבנויה פגודה תאילנדית אמיתית. מחלונותיה של המסעדה נשקף נופה הנפלא של נצרת העתיקה. במהלך שבוע הטעמים מציעה המסעדה שפע מנות לבחירה, ביניהם נתחי חזה עוף ברוטב פירות יבשים וירקות, סרטן כחול ושרימפס ברוטב צדפות, רצועות סינטה בירקות ואגוזי קשיו ועוד.

לה-פרנצ'סקה – המסעדה ממוקמת בקריית טבעון, מסעדה איטלקית באווירה ביתית בה נאפים מדי יום לחמים ופיצות ריחניים. בשבוע הטעמים מציעה המסעדה בין היתר לבחירה מיני פרנצ'סקה – תערובת חסות ועלי סלט, בייקון ונקניקים, אגוזים, גבינה כחולה ופירות יבשים ברוטב ויניגרט פסטו, ריזוטו פירות ים, רביולי סלק סגול במילוי אגוזים וגבינות ברוטב קרם בטטות ועוד.

מסעדת רוסו – ממוקמת ברמת ישי. מסעדה המשלבת יוקרה עם אוירה כפרית נעימה. מנות עשירות ממיטב מטבחי העולם. בשבוע טעמים מציעה המסעדה, שוק אווז ברוטב יין, משמשים ושקדים, פילה מוסר ברוטב ג'ינג'ר ונענע, שרימפס, אווז ושום בחלב קוקוס ועוד.

טנדוקה – מסעדת בשרים יפיפייה ואיכותית,מסעדה כשרה, השוכנת בלב המושבה יוקנעם, בפתחה של שמורת יערות מנשה. מבנה המסעדה היה בעבר הסילו של המושבה בו היו מאחסנים את כל תבואת חקלאי האזור. המסעדה מציעה תפריט מוקפד, המורכב מבשרים טריים המיושנים במקום בליווי תוספות המבוססות על ירקות משדות חקלאי עמק יזרעאל. ליד המסעדה גינה ארצישראלית פורחת ורחבת ידיים וגפן מסתרגת, תחתה ניתן לשבת, לאכול וליהנות מאוויר ממוזג ונעים. פנים המסעדה מואר ומעוצב בצבעוניות שקטה ומזמינה. במקום פינת .V.I.P, קמין בוער לימי החורף הקרירים וניחוחות פוקצ'ות הנאפות כל העת במקום, ניתן לקיים במקום גם אירועים.

מסעדת אל-תנור – ממוקמת בדרך להר יונה שבנצרת-עלית, במסעדה מגישים מטעמים ערביים-ישראליים, עם דגש על ירק עונתי ותבשילים יחודיים למסעדה.שפע מנות מיוחדות לצד האוכל הערבי הקלאסי: סלט קישואים עם יוגורט, תבשיל עכוב, עוף ממולא בפריקה. תחנת דלק סונול, צומת ריינה-משהד.

סאקויה – מסעדת שף וטאפאס בר חדשה באזור תעשייה רמת ישי, ראשונה מסוגה באזור הצפוני של הארץ.
המסעדה בבעלותו ובניהולו של ארז חקלאי, שף עתיר ניסיון בארץ ובחו"ל, מציעה מבחר עשיר של מנות טאפאס המוגשות בסגנון ספרדי, ומבחר של מנות עיקריות. בתפריט הכולל: סדרה של מנות דגים מיוחדות, פירות ים ובשרים ומבחר של מנות ייחודיות לחובבי מאכלים צמחוניים. כמו כן, מוגשים קינוחים מיוחדים מעשה ידי השף. המסעדה מאופיינת באווירה מיוחדת של אוכל, אלכוהול ומוסיקה המתאימה לבילוי בשעות היום והערב, ואווירת בר נינוחה אל תוך שעות הלילה.

ללה – ביסטרו בר מפנק עם בר עשיר, שנפתח על ידי שני צעירים ילידי עפולה.
המטבח דינמי ומתאים את עצמו לעונות השנה ולמוצרים עונתיים.
סגנון הבישול איטלקי, מקומי. האוכל טרי ומבושל במקום ללא חומרים משמרים ותוספי טעם, מה שגורם לאוכל להיות טבעי ומעודן.
בנוסף לתפריט הקבוע, המסעדה מציעה מנות יומיות מיוחדות וקוקטיילים משתנים.

שיטים – מסעדת השף של רונן עזר ממוקמת בקיבוץ בית השיטה, בתוך מבנה שבעבר שימש כחדר אוכל לילדי הקיבוץ והוסב כעת למסעדה רומנטית ואינטימית, המציעה ארוחה מלאת אווירה לאור נרות.
התפריט משלב טעמים צרפתיים וים תיכוניים, ועושה שימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים הגדלים באזור, חלקם אף אורגניים. במסעדה ניצב טאבון עם עצים, ונאפים בו לעיני האורחים לחמים, ירקות וגם חלק מהמנות הבשריות הסופגות את טעם העצים הטבעי. בימי האביב והקיץ תתאפשר ישיבה בחוץ.
העישון במסעדה אסור. ישנה אפשרות לקיים אירועים קטנים ומיוחדים במסעדה בתיאום מראש.

האירוע מופק ונערך על ידי משרד הפקה עברית משימשית, ומשרד חנן זיסו תקשורת ויחסי ציבור מטבעון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר