"שובה" סלמון צלוי במעטפת סלק שמנת חמוצה וביצה

מתכון  של השפית סבינה ולדמן עבור רשת טיב טעם החוגגת את הנוביגוד (Новый Год)  בסניפיה  ומציעה מנה שמשלבת מגוון טעמים לחגיגה בפה

מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון. צילום בן יוסטר, סטיילינג דלית רוסו
מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון. צילום בן יוסטר, סטיילינג דלית רוסו

חומרים ל־6 מנות

1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לרוטב

4 כפות מיונז

4 כפות שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית צלפים קצוצים

2 כפות פרמזן מגורד

מיץ מ־½ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.

מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.

צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים.

מצננים לטמפרטורת החדר.

מפזרים מעל הסלמון את השמיר.

מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה