שוקולד בריבוע – הבראוניז הכי טובות שיש

שוקולד בריבוע – הבראוניז הכי טובות שיש
מאת דנית סלומון
צילום ועיצוב: יהודה סלומון
הוצאת "קוראים"
המחיר 84 ₪

בראוניז (חומיות) הן עוגות נוחות, קלות ומתאימות לכל אחד ולכל הזדמנות. יש בראוניז קלאסיות לכל זמן ולכל גיל, פשוטות, זולות ולא מחייבות, שמתאימות ליום־יום; יש ממותגות, עם תוספות וקישוטים; ויש יקרות, מושקעות, מעוצבות וחגיגיות כמו עוגת בראוני עם קרם מסקרפונה ומייפל טהור להזדמנויות מיוחדות; חגיגיות כמו בראוניז קרם וסוכריות צבעוניות למסיבת יום הולדת של ילדים או בראוניז קפה ברוטב מוקה לקינוח ארוחה חגיגית – דנית סלומון ליקטה את כולן בספרה החדש והידידותי למשתמש.

כל מה שצריך להכנת בראוניז הוא סיר (ולפעמים עוד קערה) ומטרף. בלי הקצפה, בלי רידוד, בלי ערמות כלים בכיור. ממיסים, טורפים, יוצקים לתבנית ואופים. הכי פשוט שיש.

דנית סלומון מספרת: "כשהתחלתי להכין ולאסוף מתכונים לספר, חשבתי להגיע לכמה מתכוני בראוניז מוצלחים במיוחד וסביבם לרכז "קרובי משפחה" בהמונים. ככל ששקעתי בניסויים ובטעימות עלו עוד ועוד רעיונות ויצאו עוד ועוד בראוניז שונות זו מזו בטעמן ובצורתן, אך כולן טעימות להפליא, ובסופו של דבר יצא ספר שכולו (כמעט) מתכוני בראוניז. בעצם, כשחושבים על זה, אין כאן שום פלא – אחרי הכל, עוגות שמבוססות על שוקולד מומס יכולות ללכת עם כל דבר: עם גבינה ועם תפוחים, עם אגוזים ועם חמאת בוטנים, עם מרשמלו, עם בננות, עם צימוקים ואפילו עם גזר, וזה עוד לפני שלל התבלינים ושפע הקרמים, והציפויים והעיטורים שאפשר לצרף להן. אפשר להגיש בראוניז חמות, כקינוח, או בראוניז פריכות, כעוגיות ליד הקפה. אפשר לארוז אותן בקופסת קרטון חומה ולשלוח לבן או לבת, או לסדר אותן בקופסה מהודרת ולהביא כמתנה. אין־סוף אפשרויות. מזל שקבעו מועד הדפסה, אחרת, מן הסתם, עוד הייתי ממשיכה לנסות עוד ועוד טעמים וצירופים.
כדי להבטיח שהכל ברור, הוספתי רשימת מצרכים מיוחדים המופיעים בספר –
חלקם מוכרים יותר, חלקם קצת פחות – ולצדם תיאור קצר והסבר היכן אפשר לרכוש אותם; טבלת מידות נפח ומשקל – נפחה של כף או כוס מידה, משקלה של כוס קמח וכדומה; עצות כיצד להכין ממתכוני הספר בראוניז נטולות גלוטן ובראוניז פרווה; תיאור מצולם של סוגי התבניות העיקריים בהם השתמשתי; מתכונים בסיסיים של קרמים וציפויים והצעות לעיטורים מתאימים; וגם משהו על ההיסטוריה של הבראוניז, שאו-טו-טו ימלאו להן מאה ועשרים שנה".

בספר תמצאו מתכונים לבראוניז חלב ודבש • בראוניז נוטלה ואילסרים • בראוניז בציפוי קוואקר ואגוזים • בראוניז תמרים וקוקוס • בראוניז חלבה ופקנים מסוכרים • אצבעות שוקולד, דבש ואגוזים • בראוניז גבינה • בראוניז מרשמלו עם ציפוי מתפצפץ • ריבועי אגוזים דביקים • בראוניז תפוחים דלות שומן • בראוניז היער השחור • בלונדיז דובדבנים • משולשי גזר, צימוקים ושוקולד • פרוסות שוקו־בננה ושוקולד־צ'יפס • בראוניז אגסים ודבש • בראוניז משמשים בניחוח תפוז • בראוניז בקרם חמאת בוטנים ושוקולד־חלב • בראוניז שוקולד־מנטה עם גנאש חם; ואלה רק חלק ממתכוני הבראוניז מופיעים בספר.

בספר יש גם המלצה לדרך בדוקה ופשוטה להמרת המתכונים למתכונים נטולי גלוטן, לטובת ילדים ומבוגרים שאכילת גלוטן אסורה עליהם, הצעות להמרת בראוניז חלביות לעוגות פרווה, שלל עצות וטיפים מניסיונה העשיר של דנית ומשהו על ההיסטוריה של הבראוניז.
המתכונים כתובים בשפה פשוטה וברורה, וכל שלב מוסבר בצורה מפורטת. כל מתכון מלווה בתצלום שממחיש את התוצאה הסופית.

זהו ספרה ה- 20 של דנית סלומון, מחברת רבי־המכר לבישול עוגות בקלי קלות", "שוקולד ושושנים", "פיצהפיתה", "קטנטנות – קאפקייקס בקלי קלות", "קציצות בקלי קלות", "עוגה פרווה לקינוח", ועוד רבים אחרים.
דנית, ילידת קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, בוגרת החוג לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל אביב, תושבת ת"א, נשואה ואם לשניים.
דנית היא בשלנית ומתכונאית מנוסה, ולפני שהחלה לפרסם ספרי בישול התמחתה במשך שנים בכתיבת מתכונים ובעריכת ספרי בישול וספרי דיאטה. בין השאר ערכה את מוסף הבישול "זמנים במטבח" בידיעות אחרונות ואת מוסף הבישול "תפריט" בעולם האישה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה