שיתוף תרבויות קולינריות צרפת-ישראל – חילופי שפים ותלמידים

בבית הספר דנון התארח הקונדיטור ז'יל לנגולאה שערך לתלמידים הדגמה מעשית של קינוח פרי יצירתו. צילום דניאל לילה
בבית הספר דנון התארח הקונדיטור ז'יל לנגולאה שערך לתלמידי דנון הדגמה מעשית של קינוח פרי יצירתו

כחלק מחגיגות 70 שנה לידידות בין צרפת לישראל, בחרו משרד החוץ הישראלי וממשלת צרפת בבית הספר למלונאות ולקולינריה מהעיר טארב שבדרום צרפת, ובדנון – בית הספר למצוינות קולינרית בתל אביב, להיות נציגיו של שיתוף פעולה תרבותי שבמסגרתו יתקיימו חילופי שפים ותלמידים. מדובר במשלחות של תלמידים ושפים משני בתי הספר, שיעודדו שיח קולינרי בין המדינות ויאפשרו חשיפה והחלפת ידע בתחום התרבות והקולינריה. לאחרונה נעשה המהלך הראשון בשיתוף פעולה זה, כאשר בבית הספר דנון התארח הקונדיטור ז'יל לנגולאה, שהעביר לתלמידי דנון הדגמה מעשית של קינוח פרי יצירתו.

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

מאיר דנון אומר: "צרפת הייתה מאז ומתמיד אבן שואבת לתלמידים ישראלים בכל הנוגע לקולינריה, ועל כן אנו מברכים על שיתוף הפעולה הנוכחי, שיפתח לסטודנטים מישראל דלת לעולם התרבות הקולינרית הצרפתית. זוהי הזדמנות נפלאה לתלמידים, שמשתלבת היטב בפרויקט הסטאז' היוקרתי שלנו המציע לתלמידיו תקופת השתלמות בקונדיטוריות הטובות בעולם".

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

דנון – בית הספר למצוינות קולינרית, מציע מסלולי לימוד לשפים ולאנשי מקצוע בכל הרמות. בית הספר מעמיד לרשות התלמידים מעטפת תנאים להצלחה, הכוללת סגל שפים מנוסים, תוכניות לימוד חדשניות ושיטה פדגוגית לפיתוח הזהות האישית של כל תלמיד.

לפרטים על פעילות בית הספר ומסלולי הלימוד

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר