מצרכים ל-10 שלגונים
500 גרם פטל
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים
2 כפות מיץ ליים
40 מ"ל רום
אופן ההכנה
ראשית יש להכין את הסירופ על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים.
הכניסו לסיר את הסוכר והמים.
הניחו את הסיר על אש בינונית.
ערבבו את התערובת עד שהסוכר יתמוסס לחלוטין.
הביאו את התערובת לרתיחה.
תנו לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה.
הסירו מהאש ושמרו את הסירופ להמשך.
מעכו את הפטל וסננו עם מסננת כדי להוציא את הזרעים.
ערבבו את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.
ערבבו היטב את כל החומרים.
מלאו את תבניות הקרטיבים ושימו אותם במקפיא לפחות למשך 12 שעות.
כדי לאכול אותם, שטפו את הצדדים של הקרטיבים מתחת למים חמים כך שתוכלו להסיר את התבניות.