שלוש מדליות זהב לנבחרת שפים מישראל בתחרות בינלאומית בלוקסמבורג

בתחרות בישול עולמית שהתקיימה בלוקסמבורג, גרפה משלחת שפים מישראל הכוללת שף יהודי, שף מוסלמי ושני שפים נוצרים, שלוש מדליות זהב אותן הם מקדישים למען השלום במזרח התיכון.

בראש הנבחרת עמד שף צ'רלי פדידה – השף הראשי של מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf, ואיתו גם השף המוסלמי עימאד שורבגי – סגן שף שרתון תל אביב, השף הנוצרי ג'וני גוריק – שף בכיר מלון אינטרקונטיננטל יריחו, והשף הארמני סרקיס יעקובין – שף מדריך.
הנבחרת זכתה בשלוש מדליות זהב בתחרויות הבישול מול משלחות מ-36 מדינות מרחבי העולם.

למרות שהשפים ממצרים לא הסכימו ללחוץ את ידיהם של השפים מהמשלחת , מדווח פדידה על התפעלות ופרגון רב לנבחרת, שבשונה משנים קודמות התגייסה על מנת לקדם את השלום במזרח התיכון, והורכבה משפים המייצגים את הקיום הרב לאומי באזור – ללא זיהוי עם מדינה ספציפית. אל הנבחרת הצטרפו השנה עשרה תלמידים מצטיינים מבית הספר לבישול של כנסיית נוטרדאם מירושלים, והיא זכתה לכינוי TASTE OF PEACE.

לקראת התחרות בלוקסמבורג התאמנה הנבחרת במשך חצי שנה במלון שרתון תל אביב וכן בכנסיית נוטרדאם בירושלים. השפים למדו מתכונים ושיטות בישול אחד מהשני, וכמובן כיצד לתקשר ולפתח עבודת צוות מושלמת למרות קשיי השפה (כולל דיבור עם הידיים). כשהגיעו לתחרות הקימו מטבח מאולתר במכבסה מקומית, והמשיכו להתאמן על המנות אותן הציגו בתחרות.

את המנות שזיכו אותם במדליות הזהב חיברו עוד בישראל על בסיס שילוב כל חומרי הגלם הים תיכוניים, ובצרוף סמלים מדתות האזור. כך לדוגמא: שקדי עגל שהוגשו על שיפודי כסף טהור שהוזמנו אצל צורף מיוחד בארץ ועוצבו בצורת צלב, מגן דוד, כיפת מסגד ויונת שלום; מנת קפוצ'ינו סלק אדום וסויה מוקצפת, טונה אדומה צרובה על מצע טאבולי; מסאכן – הנחשבת למנה אותנטית מהמטבח הערבי: עופיון אורגני אפוי על פיתה, מיני רביולי קולורבי וסלמון, קרוסטיני עגבניות שרי וסרדין כבוש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה