תבשיל עשיר מלא בירקות וניחוחות נפלאים שהולכים נהדר עם אורז לבן.
אם רוצים שהחומוס ייתן עוד "קפיצה" מבחינת ערכיו התזונתיים, ניתן להנביטו: להשרות במים למשך לילה, לסנן ולהניח בקופסה רחבה כשכל הקטניות זו ליד זו. לכסות בניילון נצמד ולחורר אותו. לשמור בארון יום או יומיים עד שקצה קטנטן של נבט יצא מהחומוס. במצב זה ערכו התזונתי יעלה בהרבה, והוא אף יהיה קל יותר לעיכול.
מרכיבים:
2 כוסות חומוס סוגת מושרים לילה שלם ומסוננים
4 כפות שמן זית
בצל גדול לבן
בצל גדול סגול
3 שיני שום כתושות
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק (לא חובה)
4 גזרים גדולים קלופים
2 תפוחי אדמה קלופים
2 בטטות קלופות
שורש סלרי גדול קלוף
חצי כפית כמון
2-3 כוסות מרק צח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל ס"מ.
מזהיבים בסיר רחב וגדול את שני סוגי הבצלים והשום בשמן כחמש דקות, ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוחי האדמה.
מערבבים ומזהיבים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את החומוס המסונן, תפוחי האדמה, כמון, מלח ופלפל ואת המרק.
המים צריכים לכסות את הירקות בס"מ אחד.
מביאים לרתיחה.
טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי או עד שהחומוס רך (אם החומוס מונבט הוא צריך רק כ- 40 דקות בישול).
תבשיל זה יהיה אפילו טעים יותר ביום המחרת.