תבשיל חיטה ופטריות שי-מג'י

מנה טעימה ומשביעה המתאימה להגשה כתוספת למנת בשר או דג. המרקם הנעים של פטריות השי-מג'י משתלב היטב עם מרקמה של החיטה המבושלת, והטעם של השילוב הנוצר הוא עדין. המנה טעימה מאוד גם כשהיא מוגשת לאחר קירור, ולכן מתאימה להיות תוספת משביעה גם בפיקניק או ביום למחרת.חומרים:300 גרם פטריות שי-מג'י לבנות או חומות 3 כפות שמן 1 בצל קצוץ דק1.5 כוסות חיטה 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים 4 כוסות מרק עוף צח חם 2 כפות רוטב סויה1/2 כפית פפריקה מתוקה1/4 כפית פלפל שחוראופן ההכנה:מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות. בסיר עם תחתית עבה, על אש גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל, רק עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים לסיר את הפטריות ומטגנים אותן, מבלי שייחרכו. מוסיפים את החיטה והפטרוזיליה ומטגנים יחד. יוצקים לסיר את המרק החם ומערבבים. חשוב לגרד מהתחתית של הסיר את כל החתיכות הקטנות.מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.משאירים את הסיר מכוסה ללא חימום עוד 20 דקות.רק אז פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג בעדינות. גרעיני החיטה מתקבלים רכים ותפוחים. אם הם עדיין קשים, מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות נוספות.הגשה:ניתן להגיש חם, ללא תוספות, או עם תוספת של חצי כוס שקדים קצוצים גס, אותם יש להוסיף לסיר בגמר הבישול ולערבב עם החיטה.

מנה טעימה ומשביעה המתאימה להגשה כתוספת למנת בשר או דג. המרקם הנעים של פטריות השי-מג'י משתלב היטב עם מרקמה של החיטה המבושלת, והטעם של השילוב הנוצר הוא עדין. המנה טעימה מאוד גם כשהיא מוגשת לאחר קירור, ולכן מתאימה להיות תוספת משביעה גם בפיקניק או ביום למחרת.

חומרים:
300 גרם פטריות שי-מג'י לבנות או חומות
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1.5 כוסות חיטה
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
4 כוסות מרק עוף צח חם
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות.
בסיר עם תחתית עבה, על אש גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל, רק עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים לסיר את הפטריות ומטגנים אותן, מבלי שייחרכו.
מוסיפים את החיטה והפטרוזיליה ומטגנים יחד.
יוצקים לסיר את המרק החם ומערבבים.
חשוב לגרד מהתחתית של הסיר את כל החתיכות הקטנות.
מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.
משאירים את הסיר מכוסה ללא חימום עוד 20 דקות.
רק אז פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג בעדינות.
גרעיני החיטה מתקבלים רכים ותפוחים.
אם הם עדיין קשים, מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים ומבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות נוספות.

הגשה:
ניתן להגיש חם, ללא תוספות, או עם תוספת של חצי כוס שקדים קצוצים גס, אותם יש להוסיף לסיר בגמר הבישול ולערבב עם החיטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר