תבשיל טנזיה של פירות מיובשים עם קוסקוס

סמדי בומבה מציעה מטעם "סוגת" מתכון למנה המרוקאית הקלאסית לראש השנה עם שפע פירות מיובשים ומגישה אותה על קוסקוס מלא אוורירי וטעים

מעבירים למחבת את הפירות החתוכים. מתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח. צילום חגי לפלר

חומרים

1 חבילה קוסקוס מלא כמו של "סוגת"

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

2 בצלים פרוסים דק

150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

1 כף סילאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמן לטיגון

להגשה

שקדים

פיסטוקים

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מעבירים את הקוסקוס המלא לקערה ומכינים לפי ההוראות שעל האריזה.

חותכים בסכין חדה את כל הפירות לרצועות בעובי 2-3 ס"מ.

יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים את פרוסות הבצל במשך 5-10 דקות עד שמתרככות ומזהיבות.

מעבירים למחבת את הפירות החתוכים.

מתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח.

מערבבים היטב.

יוצקים למחבת 1/4 כוס מים.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

קולים מעט את אגוזי המלך במחבת נפרדת ויבשה.

מעבירים את האגוזים למחבת עם התבשיל ומערבבים.

מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערת הגשה.

מניחים עליו את התבשיל.

מעטרים בשקדים ופיסטוקים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה