תבשיל כוסמין מלא וירקות אורגניים

מתכון מחמם במיוחד למזג האויר החורפי מאת השף מור כהן ממלון הרברט סמואל ריץ קרלטון הרצליה. הכמויות ל-4 סועדים

מוסיפים את עשבי התיבול, קרם השקדים ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומגישים. צילום יהונתן בן חיים
מוסיפים את עשבי התיבול, קרם השקדים ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומגישים. צילום יהונתן בן חיים

זה מתכון שניתן להשתמש בו כל השנה ומשתנה רק בהתאם לירקות בהם משתמשים. התבשיל עשיר בטעם מהירקות, ממלא ומנחם בזכות גרגרי הכוסמין, אך עדיין קליל באופיו ואינו מכביד על המשך הארוחה. יכול להשתלב כתוספת ליד המנה העיקרית או כארוחה שלמה בצלחת אחת. אפשר גם להוסיף טעמים באופן אישי, אבל השף מעדיף גרסה זו בה הירקות בולטים מעל הכול.

רכיבים

2 כוסות גרגרי כוסמין מלא

ירקות עונתיים חיים: בצלי שאלוט, אפונת גינה, שעועית ירוקה, דלורית, כרובית, ברוקולי, אפונת שלג

½ כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 כפות שמן זית

3 כוסות ציר ירקות

2 כפות ממרח שקדים או קשיו

לימון לפי הטעם

עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, אורגנו, כוסברה)

מלח לפי הטעם

צילום יהונתן בן חיים
צילום יהונתן בן חיים

אופן ההכנה

בסיר בינוני מרתיחים מים וחולטים את גרגרי הכוסמין כ-25 דקות.

מסננים ומשאירים בצד להתקרר.

חותכים את כל הירקות.

בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומוסיפים את הירקות בהדרגה לפי זמן הבישול.

מתחילים עם הבצל ומטגנים קלות עד הזהבה.

מוסיפים את הדלורית וממשיכים לטגן עד הזהבה.

מוסיפים את הירקות הירוקים (אפונה, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי) ומטגנים קלות עד צריבה קלה.

מוסיפים את הכוסמין, מערבבים ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את ציר הירקות עד כיסוי מוחלט של כל הרכיבים בסיר.

מביאים את הסיר לרתיחה.

מוסיפים את גרגרי החומוס ומנמיכים את האש.

מבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטצמים לשליש ומורידים מהאש.

מוסיפים את עשבי התיבול, קרם השקדים ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה