חומרים:
1 ק"ג סרדינים בגודל בינוני, מנוקים
1 בצל חתוך לטבעות דקות
3 שיני שום, קצוצות
2 זוקיני חתוכים לרצועות דקות (ז'וליין)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
חופן פטרוזיליה טרייה, רצוי מהסוג המסולסל, קצוצה דק
1 פלפל חריף ירוק, חתוך לרצועות דקות
קליפת לימון מחצי לימון, חתוכה ז'וליין
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן, יבש
מלח
אופן ההכנה:
שמים במחבת את את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל.
אחרי 2 דקות מוסיפים למחבת את השום.
מוסיפים למחבת את רצועות הפלפל האדום, הפלפלים החריפים, הזוקיני וקליפת הלימון.
מטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים למחבת את היין ומבשלים 5 דקות נוספות.
מניחים את הסרדינים על ירקות, מכסים את המחבת ומבשלים כ-4 דקות.
הופכים את הסרדינים ומבשלים גם את הצד השני במשך 4 דקות.
בוזקים מעל מיץ לימון ומלח גס, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.