fbpx

תושבי הקריות והסביבה – הרווחתם עלה גפן

בצירוף של שף ערבי חוזר בתשובה, שעבד כשף בגרמניה במשך מספר שנים, חזר לארץ ועובד כאן כשף מספר שנים; עם שני יזמים, יהודייה וקצין בכיר דרוזי במילואים, עם מנהל מסעדה ומלצרית יהודים. יחד הם שעושים מה שנדמה כי רק בישראל הנו אפשרי: מסעדת פיוז'ן גלילית
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

במרכז חדש, IWAY, בצומת קריית אתא (מגיעים מצומת "הצריף" לכיוון דרום),נפתחה לא מכבר מסעדה חדשה בשם עלה גפן – מסעדת שף גלילית, כהגדרת שף המסעדה, עומר עילוואן.

מדובר בצירוף של שף ערבי חוזר בתשובה, שעבד כשף בגרמניה במשך מספר שנים, חזר לארץ ועובד כאן כשף מספר שנים; עם שני יזמים, יהודייה וקצין בכיר דרוזי במילואים, עם מנהל מסעדה ומלצרית יהודים.
יחד הם שעושים מה שנדמה כי רק בישראל הנו אפשרי: מסעדת פיוז'ן גלילית.

השף עומר עילוואן החליט לבסס את המטבח על המאכלים הערביים המסורתיים, אבל להעלות אותם ברמה ע"י חשיפתם לתרבויות בישול נוספות של המטבח

 הישראלי, עם השפעותיו הרבות וההשפעות האירופאיות של השף. מה שיצא זו מסעדה עם אוכל ערבי ברמה גבוהה של בישול וצורה, בהחלט לא מסעדה מזרחית עם האפיונים הרגילים. זו מסעדה שהחך הישראלי ימצא בה הנאה מרובה.

המסעדה מעוצבת בקפידה, עם תקרה גבוהה. אהבתי. מטבח ההכנה נמצא בפנים, אך מטבח הביצוע בחוץ לעיניי כל. זאת לבקשת השף.
ישבנו עם הבעלים והשף וראינו את ניצוץ ההתלהבות בעיניים, את האהבה לאוכל, את התיאורים של שיקולי התכנון והעיצוב, והבנו מדוע יש תוצאות טעימות.

פתחנו עם כוס יין מרלו ובירה טובורג. אחת האינדיקציות לרוחב לב במסעדה היא גובה היין בכוס. כאן היה גובה ללא ספק.
לאשתי כישורים חברתיים טובים משלי, והיא יצרה קשר בלתי אמצעי מידי עם המלצרית בת-אל. כפי שאנחנו אוהבים תמיד, קיבלנו את המלצות המלצרית, וגם כאן לא התאכזבנו.

מנות הפתיחה מחולקות לשניים: מנות חמות ומנות קרות, וגם צמחונים ימצאו מה לאכול.
התחלנו עם חציל השף – מתובל בלימון, סילאן ושמן אבוקדו, בליווי גבינת ריקוטה וצנוברים. מנה מצוינת, טעימה ומוגשת בצורה מרשימה וברוחב לב.
פתיחה נוספת: קובה מקלייאה – קובה מטוגנת על מצע סלט עדשים שחורות, בצל, כוסברה ונגיעות טחינה. תענוג, הקובה עשויה מצוין. לא קל למצוא קובה שעשויה בדיוק במידה, כאן מצאתי. טעים מאד.

בשיחה עם השף, הבנו כי הוא גם אוהב מנות של ניגודים כמו חם וקר, חמוץ מתוק ועוד, ואפילו שילוב של בישול מולקולארי.
המנות העיקריות מחולקות לשלושה: על הגריל, סטייקים, ותבשילי השף. בנוסף דגים ומנות ילדים, ומוצעות מנות עסקיות מגוונות.

קיבלנו את המלצת המלצרית והזמנו קבב חלאבי – קציצות קבב מהטאבון, ברוטב ארומטי, מוגשות במחבת מכוסה במאפה פריך. המלצרית פתחה את מעטה הבצק ברוב טקס, ומצאנו חמש קציצות קבב ברוטב. הנאה גדולה. מנה מעולה, טעימה מאוד.
המנה העיקרית השנייה הייתה שושברק – כיסונים ממולאים בבשר ראגו ויוגורט חם, קציפת יוגורט ונענע יבשה. לי יש בעיה עם כיסונים, אבל במקרה זה היחס בין כמות הבצק בכיסונים, הבשר הממולא והיוגורט היה מצוין, והטעם הסופי מעולה.

מנה אחרונה, על פי המלצת המלצרית, אחת לשנינו על פי בקשתינו, קטאייף –כיסונים ממולאים בפיסטוק חלבי ושקד, בליווי סורבה יוגורט עם מי ורדים. מנה אחרונה מעולה ומומלצת.

עלה גפן היא מסעדה איכותית המתאימה לטעם הישראלי, בה כל אחד ימצא מנה המתאימה לו ומובטחת הנאה מרובה, והמחירים סבירים יחסית לרמת האוכל, הגיוון והמסעדה המעוצבת.

מסעדת עלה גפן
שד' ההסתדרות 271 מתחם IWAY קריית אתא
טל. 04-6293746

א'-שבת, 11:30-00:00

לאתר המסעדה ובו תפריט ומחירים

 

 

צילום דניאל לילה, אילן זוסמן

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה