תחתיות ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול דורות

כמות ל-5 סועדיםמצרכים:10 יחידות תחתיות ארטישוק מיץ מלימון אחד2 כפות שמן זית2 כוסות מיםמלח ופלפל גרוסמצרכים למלית:15 פטריות שמפיניון בינוניות1 בצל קצוץ2 כפות שמן זית4 קוביות פטרוזיליה דורות2 קוביות כוסברה דורות2 כפות קמח מצה1 ביצה2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדתמלח ופלפלאופן הכנת הארטישוק:מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.אופן הכנת המלית:קוצצים את הפטריות.מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.מכניסים את התבנית לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il

כמות ל-5 סועדים

מצרכים:
10 יחידות תחתיות ארטישוק
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
מלח ופלפל גרוס

מצרכים למלית:
15 פטריות שמפיניון בינוניות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
4 קוביות פטרוזיליה דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 כפות קמח מצה
1 ביצה
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
מלח ופלפל

אופן הכנת הארטישוק:
מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.

אופן הכנת המלית:
קוצצים את הפטריות.
מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
מכניסים את התבנית לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.


מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר