אגס-סינייה עם טופו וצנוברים

כשהאגסים מבשילים, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות
מתכון של השף חגי לרנר עבור יובל בר-נר – הנציג בישראל מועצת האגסים האמריקאית שמייצגת 1,600 מגדלי אגסים במדינות וושינגטון ואורגון. בארץ משווקים 3 זני אגסים אמריקאים: בוסק בצבע חום השומר על צורתו גם במהלך בישול בטמפרטורות גבוהות ולכן מתאים לצלייה או אפייה, ואגסי אנג'ו ירוק ואדום עזי טעם עם עסיסיות ומתיקות

חומרים ל-4 מנות

4 אגסי אנג'ו  בשלים

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן זית

1 חופן צנוברים קלויים

200 גרם טופו

מעט בהרט, מעט קינמון, מלח ופלפל

½ כוס טחינה גולמית

מיץ מ-1/2 לימון

1/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה

אגסים אמריקאים ירוקים, אדומים וחלודים עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים מבשילים, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

מכינים טחינה סמיכה מהטחינה הגולמית, מים קרים מעט מלח ולימון, ושומרים להמשך.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה.

במקביל מגרדים את הטופו על פומפייה.

כשהבצל מזהיב מוסיפים את הטופו, הצנוברים, בהרט, קינמון ומלח ופלפל.

מסירים מהכיריים.

חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה וחלק מהבשר כדי ליצור חור למילוי.

ממלאים את תערובת הטופו ומניחים בתבנית אפייה.

מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

אופים למשך כ- 15 דקות.

מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר