אגס-פלאפל ואגוזי מלך

ממלאים את תערובת הטופו ומניחים בתבנית אפייה. מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה
מתכון של השף חגי לרנר עבור יובל בר-נר – הנציג בישראל מועצת האגסים האמריקאית שמייצגת 1,600 מגדלי אגסים במדינות וושינגטון ואורגון

חומרים ל-4 מנות

4 אגסי אנג'ו בשלים

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1 חופן צנוברים קלויים

200 גרם עדשים כתומות

1 שן שום

צרור פטרוזיליה

1 חופן אגוזי מלך

מעט בהרט

מעט קינמון

מלח ופלפל

½ כוס טחינה גולמית

מיץ מ- ½ לימון

1/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה

מכינים טחינה סמיכה מהטחינה הגולמית, מים קרים מעט מלח ולימון.

שומרים להמשך.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה.

במקביל משרים את העדשים במים ל-20 דקות.

מעבדים במעבד מזון את העדשים, שום, פטרוזילה ואגוזי מלך.

מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון.

חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה וחלק מהבשר כדי ליצור חור למילוי.

ממלאים את תערובת הטופו ומניחים בתבנית אפייה.

מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

אופים במשך 15 דקות לערך.

מגישים חם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר