מג'דרה גלילית עם נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית

מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים. מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט ושקדים פרוסים. צילום טל סיון ציפורי
רותי אבירי, דיאטנית ויועצת התזונה של סטארקיסט, מציעה מתכון שמשלב נתחי פילה של טונה בהירה בתוספת שמן זית איכותי בדרגת כתית מעולה – שמן זית טבעי בכבישה קרה שמעניק לטונה מרקם מעודן ורך, ניחוח עשיר וטעם עמוק, אליו מתלוות בטטות צלויות וטחינה יוגורט

מצרכים ל-4 מנות

1 כוס עדשים שחורות או ירוקות – עדיף שחורות אבל לא חובה

1 כוס בורגול גס

2 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה כמו של סטארקיסט – מופרדים לנתחים עם מזלג

3 בצלים חתוכים לקוביות

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

2 כפות סילאן  – לא חובה

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כף חומץ בלסמי

קורט מלח, קורט צ'ילי חריף גרוס-לא חובה

חופן קטן צימוקים שחורים

1/2  כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה

3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו-2 כפות מים

3 כפות שקדים פרוסים או בוטנים או שומשום

אופן ההכנה

מעבירים את העדשים לסיר.

מכסים במים קרים (כ-10  ס"מ מעל העדשים).

מרתיחים, מכסים ומבשלים כ-25-20 דקות עד שהעדשים מתרככות אבל שומרות על צורתן.

מסננים ושומרים כ- 1/2 כוס של מי הבישול.

מעבירים את הבורגול לקערה.

מכסים במים רותחים, מכסים בנייר כסף ומשרים כ- 15 דקות עד שמתרכך אבל עדיין שומר על צורתו. מסננים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את הבטטות עם 2  כפות שמן זית.

מעבירים לתבנית תנור וצולים כ- 20 דקות עד שהקוביות מתרככות.

ניתן גם להכניס את הבטטות לכלי שמתאים למיקרוגל ללא שמן זית ולהפעיל בעוצמה מקסימלית כ- 6-5 דקות.

מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל.

מטגנים כ- 10 דקות עד שמשחים. ניתן להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק.

מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה נוספת.

ניתן להשתמש במקום השום בבצל מיובש ללא שמן.

מעבירים לסיר את העדשים והבורגול, הסילאן, 1/2 כוס ממי הבישול של העדשים, את הבטטות הצלויות, את הצימוקים, ואת המלח והצ'ילי.

מביאים לרתיחה עדינה.

מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים.

הגשה

מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט ושקדים פרוסים.

מוצע להגיש לצד סלט ירקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר