אוזני המן בדוגמת "שיש" חום-לבן במילוי טחינה

לרגל פורים מתכון לאוזני המן פרווה בגרסה הבריאה: אוזני המן מופחתי שומן ללא מרגרינה וחמאה, במילוי טחינה גולמית משומשום מלא ובהגשה מיוחדת. טחינה אחוה עשירה בכמות סידן וברזל ועשויה מ- 100% שומשום מלא (השומשום בצורתו הראשונית עם קליפה).מהמתכון יוצאת כמות של כ- 35 אוזני המן גדולים. ניתן להפחית או להגדיל כמויות בהתאם לצורך.   מצרכים לבצק:3 כוסות קמח רגיל3 כוסות קמח תופח3 ביצים בגודל קטן/בינוני 1 שקית סוכר וניל150 גר' סוכר (3/4 כוס)150 גר שמן (3/4 כוס)3/4 כוס מיץ הדרים או מים אופציה חלבית: ניתן להשתמש ב- 3/4 כוס חלבמצרכים למלית:250 גר' (חצי מיכל) טחינה "אחוה" משומשום מלא6 כפות סילאן או דבש1 ביצה אופציונלי:50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)כף וחצי אבקת קקאוחפיסת שוקולד מרירלקישוט:מפזרים אבקת סוכר לפני הגשהאופן ההכנה: מתחילים בהכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם הסילאן עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בקירור.מנפים את הקמחים (מלבד עניין הכשרות, לצורך קבלת קמח אוורירי).מכניסים לקערה יחד עם שאר החומרים "היבשים". מערבבים ומוסיפים את החומרים "הרטובים" – ביצים, שמן, נוזלים. מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מומלץ לא ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגוע במידת פריכותו של הבצק.מחלקים את כדור הבצק ל-2. אחד מהחלקים מניחים בצד, לחלק השני מוסיפים את אבקת הקקאו תוך כדי לישה. מאחדים את 2 הכדורים (הכדור ה"צבוע" והכדור הרגיל) יחד על משטח מקומח.מרדדים עד לקבלת בצק בדוגמת "שיש" ובעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס. מסדרים את העיגולים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.טורפים את הביצה, מברישים את עיגולי הבצק לצורך סגירה אטומה.מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט חומר במרכז כל עיגול (ניתן להשתמש בכפית במקום).לאחר הזילוף יש להדק את הבצק היטב בצורת אוזן. אופים כרבע שעה (או עד הזהבה) בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. לקראת סיום האפיה ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים מעל כל מלית. מניחים בצד לקירור ומקשטים באבקת סוכר.   צילום וסטיילינג: רחלי קרוט

לרגל פורים מתכון לאוזני המן פרווה בגרסה הבריאה: אוזני המן מופחתי שומן ללא מרגרינה וחמאה, במילוי טחינה גולמית משומשום מלא ובהגשה מיוחדת. טחינה אחוה עשירה בכמות סידן וברזל ועשויה מ- 100% שומשום מלא (השומשום בצורתו הראשונית עם קליפה).
מהמתכון יוצאת כמות של כ- 35 אוזני המן גדולים. ניתן להפחית או להגדיל כמויות בהתאם לצורך.

 

מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח רגיל
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים בגודל קטן/בינוני
1 שקית סוכר וניל
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
150 גר שמן (3/4 כוס)
3/4 כוס מיץ הדרים או מים
אופציה חלבית: ניתן להשתמש ב- 3/4 כוס חלב
מצרכים למלית:
250 גר' (חצי מיכל) טחינה "אחוה" משומשום מלא
6 כפות סילאן או דבש
1 ביצה

אופציונלי:
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)
כף וחצי אבקת קקאו
חפיסת שוקולד מריר

לקישוט:
מפזרים אבקת סוכר לפני הגשה

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם הסילאן עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים בקירור.
מנפים את הקמחים (מלבד עניין הכשרות, לצורך קבלת קמח אוורירי).
מכניסים לקערה יחד עם שאר החומרים "היבשים".
מערבבים ומוסיפים את החומרים "הרטובים" – ביצים, שמן, נוזלים.
מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
מומלץ לא ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגוע במידת פריכותו של הבצק.
מחלקים את כדור הבצק ל-2. אחד מהחלקים מניחים בצד, לחלק השני מוסיפים את אבקת הקקאו תוך כדי לישה.
מאחדים את 2 הכדורים (הכדור ה"צבוע" והכדור הרגיל) יחד על משטח מקומח.
מרדדים עד לקבלת בצק בדוגמת "שיש" ובעובי 2 מ"מ.
קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס.
מסדרים את העיגולים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
טורפים את הביצה, מברישים את עיגולי הבצק לצורך סגירה אטומה.
מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט חומר במרכז כל עיגול (ניתן להשתמש בכפית במקום).
לאחר הזילוף יש להדק את הבצק היטב בצורת אוזן.
אופים כרבע שעה (או עד הזהבה) בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
לקראת סיום האפיה ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים מעל כל מלית.
מניחים בצד לקירור ומקשטים באבקת סוכר.

 

צילום וסטיילינג: רחלי קרוט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר