חומרים להכנת הבצק (30-40 אוזני המן):
650 גר' מרגרינה (או חמאה – לאוזני המן חלבי)
¾1 כוסות אבקת סוכר
2 ביצים
5 כוסות קמח מלא טחון דק
½ כף תמצית וניל
חומרים להכנת קרם פיסטוק:
1 ק"ג פיסטוקים טבעיים קלופים
70 גרם מרגרינה
½4 כוסות אבקת סוכר
500 גר' שוקולד צ'יפס לבן
אופן הכנת הבצק:
הקציפו את המרגרינה עם אבקת הסוכר.
הוסיפו ביצים ווניל.
הוסיפו את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
כסו בניילון נצמד ושימו במקרר 3 שעות לפחות.
אופן הכנת קרם פיסטוק:
במעבד מזון טחנו את הפיסטוקים דק דק.
הוסיפו את המרגרינה וערבבו במעבד.
הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר.
הוסיפו את השוקו צ'יפס וערבבו באופן ידני.
הרכבה:
על משטח מקומח שטחו את הבצק באמצעות מערוך לעובי של 4-5 ס"מ.
חתכו את הבצק לעיגולים (אפשר בעזרת כוס).
הניחו כף מילוי של הקרם במרכז העיגול ואספו את הקצוות לצורת משולש (יש לבנות את האוזן לגובה כי היא שוקעת באפייה).
הניחו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אפו כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.
השף קונדיטור אלי סיידל הוא בעליו של "המכון לאפיית ארטיזן (מ.ל.א) בישראל".
המכון מתמחה בקורסים ובסדנאות לאפייה בשיטת האפייה העתיקה "ארטיזן".
לפרטים: 1-800-35-1222