אוזני המן במילוי קוביות שוקולד

מניחים עיגול קטן מהמלית המבושלת ומעל מניחים מהשוקולד הקצוץ. מקפלים את הבצק לצורת משולש כאשר המלית מבצבצת במרכז
מתכון של אורן בקר – שף קונדיטור מסעדת התרנגול הכחול עבור שוקולד לינדט להכנת 50 אוזני המן

מצרכים לבצק פריך (מרציפני) עשיר

150 גר' חמאה

שני שליש כוס אבקת סוכר – 90 גר'

2 כפות שקדים טחונים – 30 גר'

חצי כפית וניל

חצי כפית גרידת לימון

1 ביצה מידה לארג'

1 ושני שליש כוסות קמח – 255 גר'

קורט מלח

אופן ההכנה

במערבל עם וו גיטרה מערבבים קצרות חמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.

מוסיפים וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה.

מנפים קמח, מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.

מערבלים קצרות במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ- 3 שעות במקרר.

טיפים

ניתן להוסיף כף מחית פיסטוק לקבלת בצק פיסטוקי עשיר.

ניתן להוריד 15% קמח מהמתכון ולהחליף באבקת קקאו כהה לקבלת בצק כהה שוקולדי.

להכנת מלית פירורים ושוקולד

חצי כוס חלב – 120 מ"ל

שלושת רבעי כוס סוכר – 150 גר'

1 כף דבש

20 גר' חמאה

1 כפית וניל

1 כפית קינמון טחון

120 גר' פתי בר טחון או פירורי עוגה

50 גר' שקדים טחונים

קוביות שוקולד חלב או מריר ממואות כמו של lindor – קצוצות

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר חלב, סוכר, חמאה, דבש, וניל וקינמון.

מוסיפים פנימה שקדים טחונים ופירורי עוגה.

מבשלים היטב על אש בינונית עד להיספגות הנוזלים.

מקררים היטב את המלית.

קוצצים את קוביות השוקולד.

הכנת אוזני המן

מקמחים משטח עבודה עם מעט קמח ומרדדים את הבצק פריך לעובי 4 מ"מ.

קורצים בעזרת מיקד חלק עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

מניחים עיגול קטן מהמלית המבושלת, ומעל מניחים מהשוקולד הקצוץ.

מקפלים את הבצק לצורת משולש, כאשר המלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק.

אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ -15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עדין.

ניתן לשדרג את המראה ואת המליות בהוספת פיסטוקים טחונים, דובדבנים, שוקולד מומס וכו'.

שומרים את אוזני המן כשהן אפויות וקרות בכלי אטום.

טיפים להכנת אוזני המן טבעוניות

מחליפים את החמאה בשומן קוקוס או מרגרינה.

מחליפים את החלב בחלב קוקוס.

שוקולד מריר הוא תמיד פרווה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר