רכיבים
200 גרם אורז לבן מבושל (עדיף אם בושל יום לפני)
100 גרם אפונה
1 גזר
2 שום
1 חתיכת ג'ינג'ר
1 כפית משחת קארי אדום
שמן זית
לחביתה
100 גרם קמח חומוס
175 גרם מים
5 גרם מלח הודי
מיץ לימון
אופן ההכנה
קולפים וטוחנים את השום והג'ינג'ר דק.
שמים שמן זית במחבת וכשהוא חם מאוד מוסיפים אותם.
מערבבים היטב כדי שלא יישרפו.
כשהשום מתחיל להשחים מוסיפים את משחת הקארי וממשיכים לערבב.
מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא פריך מאוד.
בינתיים מקלפים וקוצצים את הגזר.
מוסיפים את האפונה והגזר ומבשלים כ-4 דקות עד שיהיו אל דנטה.
הכנת החביתה
טורפים את כל המרכיבים ומקשקשים אותה במחבת חמה עם טפטוף שמן.
עדיף על אש נמוכה ולבשל לאט לאט.
הופכים את החביתה, מסיימים את הבישול וקוצצים.
להגשה
מערבבים את החביתה הקצוצה עם האורז.
מגישים עם מעט מיץ לימון.
ניתן להוסיף רוטב חריף כמו סרירצ'ה או צ'ילי מתוק אם אוהבים.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה