פרסבורגר פרג

חומרים לבצק:1 ביצה + חלמון50 מ"ל חלב (1/4 כוס)90 גרם אבקת סוכרגרידה מחצי לימון 1/2 כפית מלח300 גרם חמאה560 גרם קמח 1/2 שקית שימריתחומרים למלית פרג:3 כוסות פרג טחון טרי 1 כוס סוכר1 כף דבש1/4 1 כוסות חלב50 גרם חמאהגרידה מלימון אחד1 ביצה4 כפות אגוזים קצוצים2 כפות צימוקיםאופן הכנת המלית:בסיר קטן מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.מסירים מהאש.מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.נותנים למלית להצטנן מספר דקות ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.אופן הכנת הבצק והרכבת העוגה:בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה (יש להיזהר ולא לעבד יתר על המידה).מוסיפים את הקמח והשימרית ומעבדים 2-3 דקות נוספות, במהירות בינונית.מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.מורחים מהמלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה.בעזרת סכין, יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק 1 ס"מ אחד מהשני.מברישים בביצה טרופה ומניחים לתפוח חצי שעה.אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, במשך 20 דקות.www.shemo.co.il

חומרים לבצק:
1 ביצה + חלמון
50 מ"ל חלב (1/4 כוס)
90 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
1/2 כפית מלח
300 גרם חמאה
560 גרם קמח
1/2 שקית שימרית

חומרים למלית פרג:
3 כוסות פרג טחון טרי
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 1 כוסות חלב
50 גרם חמאה
גרידה מלימון אחד
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים

אופן הכנת המלית:
בסיר קטן מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
מסירים מהאש.
מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
נותנים למלית להצטנן מספר דקות ומוסיפים את הביצה.
מערבבים היטב.

אופן הכנת הבצק והרכבת העוגה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה (יש להיזהר ולא לעבד יתר על המידה).
מוסיפים את הקמח והשימרית ומעבדים 2-3 דקות נוספות, במהירות בינונית.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
מורחים מהמלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין, יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק 1 ס"מ אחד מהשני.
מברישים בביצה טרופה ומניחים לתפוח חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, במשך 20 דקות.

www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר