אחרי החגים

תמיד יש מין צורך כזה להתחיל דיאטה של ״אחרי החגים…״ זה לא ממש משנה שהרגע נגמר רק חג אחד זה תמיד יאמר ברבים, גם לא משנה שלא באמת מתחילים בדיאטה מיד אחרי החגים, מה שכן משנה זה עצם הרעיון והמודעות שאחרי כל מה שהכנסנו לפה צריך לעשות חישוב מסלול תזונתי מחדש.

על פניו נראה שבחגים ״מותר״ לנו הכל מהכל וברוב הבתים שביקרתי בהם במהלך החג, כיכב המשפט ״עזבי שטויות, לא סופרים קלוריות בחגים!״ בפועל, הרגע עליתי על המשקל וזה ממש לא נכון :/

אז מה עושים?
איך מתנהלים בחגים? למה קל לנו לוותר לעצמנו כשמדובר בחגים ובמנות מיוחדות שמוגשות אל שולחן החג? ואיך נעבור את החג הבא חזקים יותר ועמידים בפני פיתויים קולינריים?

״מתי כבר יוצא לי לטעום כל כך הרבה מטעמים בערב אחד? והכי חשוב שאני בכלל לא צריך לבשל את כל זה, כל אחד מכין משהו ויש מבחר ענק של מנות, אז ביס מפה וקצת משם, נראה לך שאני אוותר?״ אמר לי אחד האורחים.
בסך הכל הגיוני. הטענה שלו די מדויקת ומתאימה להרגשה הכללית שלי ובטח להרגשה הכללית של רובנו. בסוף הארוחה, עם יד על הכרס, הוא הבטיח שמיד אחרי החגים הוא ייכנס למשטר תזונה, עד החג הבא.

אז עלה בי רעיון עד החג הבא, אוסף מתכונים טעימים ודלי קלוריות שיכולים לקשט שולחן חג ולהשביע נפש אדם.

קציצות בטחינה מופחתות קלוריות

לקציצות:
ק"ג בשר טחון רזה (העדיפו נתח מופחת שומן, בקשו מהקצב לטחון אותו מולכם. אפשר להשתמש בהודו, בקר ועוף, או מיקס שלהם)
זר פטרוזיליה, קצוץ (יש אפשרות להחליף בשמיר/כוסברה)
בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור טחון
ביצה
3 כפות פירורי לחם
כפית מלח
אגוז מוסקט (לא חובה,כדאי)
כמון (לא חובה)

לרוטב:
כוס טחינה גולמית
כוס מים
כ-1/2 כוס מיץ לימון
שן שום כתושה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מגלגלים לקציצות.
משמנים קלות את תבנית התנור הגדולה ומסדרים עליה את הקציצות. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הטחינה: מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
אופים את הקציצות 10 דקות, הופכים אותן ואופים אותן עוד 10 דקות. אחרי 20 דקות האפייה הכוללות, יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים אותם לעוד 2 דקות בתנור, בחום של 250 מעלות.

*כל מנה היא זוג קציצות וכוללת 150 קלוריות.

אנטיפסטי

מרכיבים (6 מנות):
קישואים או זוקיני, חתוכים לאצבעות
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים איך שרוצים
דלורית או דלעת, חתוכה לקוביות (אפשר גם בטטה, אבל אז הערך הקלורי יהיה גבוה יותר)
3 גזרים, חתוכים לרבעים
פטריות, חתוכות לרבעים או שלמות
3 בצלים, קלופים וחצויים לרוחב
כל ירק אחר שבעונה או שמתחשק
תרסיס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות טימין
2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מסדרים את הירקות על תבנית אפייה, מרססים בתרסיס השמן ומפזרים את התבלינים והשום.
אופים כ-40 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים, ומגישים.
ליצירת טעם חזק של השום, ניתן להוסיף אותו כתוש בסוף האפייה. כך הוא יהיה מורגש יותר.

*כל מנה כוללת כ-80 קלוריות בלבד.

פסטה פטריות בלי שמנת

מרכיבים (6 מנות):
חבילת פסטה (500 גרם)
כף שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בחצי כוס מים חמים
1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
2-3 פטריות פורטבלו או יער, פרוסות דק
מלח
פלפל שחור
½ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית והשום במחבת.
סוחטים את פטריות הפורצ'יני (שומרים את מי ההשריה), קוצצים ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את הפטריות הטריות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מפזרים את הפטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מעבירים חצי מכמות הפטריות לבלנדר, ומוסיפים את מי ההשריה של הפורצ'יני (בלי המשקעים שלמטה). מרסקים לרוטב חלק.
מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת עם הפטריות, מחממים דקה ומוסיפים את הפסטה.

*המנה כוללת 330 קלוריות.

בתאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר