חומרים
1 דלורית בינונית
2 זוקיני בינוני
1 בטטה מוארכת בינונית
2 בצל סגול
200 גרם פטריות טריות
(אפשר להוסיף מגוון ירקות נוסף – כרובית, גזר, כרוב….)
שליש כוס שמן זית
3 קוביות ג'ינג'ר כתוש דורות
4 קוביות שום כתוש דורות
2 כפות דבש
2-3 כפות רוטב סויה
1-2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית גרגרי חרדל
1 כף סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
מעט טימין ורוזמרין
אופן הכנה
לקלוף ולחתוך את הירקות לשישיות או לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ולהניח בקערה.
על הירקות החתוכים לצקת את השמן וכל יתר החומרים, לערבב ולהשאיר להשריה כ- 20-30 דקות.
לשים בתבנית אפיה ולאפות כ- 20 דקות בחום של 180-200 מעלות עד השחמה קלה .
אפשר גם לשפד על שיפודים ולצלות על גריל תוך כדי מריחת המרינאדה על הירקות.