ידיעה שהגיעה למערכת בשעות אלו (ביום ד' 11.6.14), מדברת על כך שהיינן אסף פז עוזב את יקב סגל מבית יקב ברקן וממשפחת טמפו.אסף פז

 

אסף פז, בן 41, הגיע ליקב סגל בחודש יוני 2013 . שמואל בוקסר, מנכ"ל יקב ברקן/סגל, אמר עליו רק לפני כמה חודשים: "לאחר חיפושים ארוכים אנו גאים ונרגשים עם הצטרפותו של אסף פז ליקב סגל. אחד הייננים המוכרים והמוערכים ביותר שיש היום בישראל".

 

פז שימש קודם לכן כיינן בכיר ביקב בנימינה לצד היינן הראשי ששון בן אהרון, שגם הוא כבר לא ביקב. במסגרת תפקידו בבנימינה עסק אסף בפיתוח יינות ואקלום זנים חדשים, ניהל ופיקח על כל תהליכי ייצור היין. מתחילת דרכו הוביל פז את היינות שייצר בסגנון ים-תיכוני מובהק ובנוסף שם דגש על יינות לבנים ויינות קינוח.

 

בעברו היה פז יינן ביקב תשבי, שימש כיינן האחראי על יינות הפרמיום ביקב כרמל, והקים כשותף ומייסד את יקב ויתקין בו הוא פועל גם היום.
בשנים האחרונות מכהן פז כשופט בכיר בתחרויות יין בינלאומיות בישראל ובעולם, ובמסגרת זו זכה לעבוד לצד שופטי יין וייננים בכירים.

תגובת יקב סגל: "אסף פז סיים את תפקידו מרצונו. היקב יודיע בימים הקרובים על מחליפו. היקב מאחל לאסף הצלחה".