אשכול הזהב 2012: הרהורים על אחדים מהזוכים

אירוע אשכול הזהב הוא הצדעה ליינות ישראלים שנטעמים על ידי פאנל טועמים מכובד, מקבלים ציון, ומומלצים לציבור הרחב. אלון גונן מציג את טעמו האישי בין היינות בטווח המחירים הנמוכים יחסית. היו כאן הפתעות

מעבר לתחרותיות ולמקצועיות הבלתי מתפשרת שיש בתחרות אשכול הזהב שהתקיימה הפעם זו השנה העשירית, וכמובן ההתרגשות שעוטפת את כולם, יש משהו נוסף באירועים של אבי בן עמי: החיבור בין עבר הווה ועתיד.
אירוע אשכול הזהב הוא הצדעה ליינות ישראלים שנטעמים על ידי פאנל טועמים מכובד, מקבלים ציון, ומומלצים לציבור הרחב. כמו כן, אירוע הכרזת הזוכים מוקדש תמיד לעמותה, וההכנסות שנאספות ממכירת הכרטיסים והמכירה הפומבית של יינות שנתרמו ע"י יקבים, יגיעו השנה למרכז הרפואי לילדים בבית חולים שניידר.
כמובן, הזכרת אנשי היין שהלכו לעולמם השנה: צינה אבידן, שלמה כהן ודניאל רוגוב, ריגשה מאוד.

היינות הזוכים  סווגו ללבנים ואדומים, וחולקו לקטגוריות של מחירים. אני מציג פה את טעמי מירה איתן מיקבי כרמל מקבלת את מדליית הזהבהאישי בין היינות בטווח המחירים הנמוכים יחסית. היו כאן הפתעות.
בקטגוריית יינות מזן הקברנה סוביניון בטווח המחירים 60-110 ₪, הוענקה מדליית זהב לקברנה סוביניון 2009 מהסדרה האזורית של יקבי כרמל.
ללא ספק זהו אחד מהיינות הראויים ביותר והנגישים ביותר לקהל הרחב. יין שמעניק לאוהב יין, בין אם הוא מקצועי או חובב, את היכולת להבין מה זה קברנה טוב במחיר שפוי: ריח טוב, עוצמת קברנה עם מתיקות סבירה וגוף בינוני.

ליינות מזן קברנה סוביניון הוענקה מדליית כסף לטרדישן 2009 של יקב בן חיים.
זה יין מליגה אחרת. קברנה עוצמתי עם פרי משובח, בעל מתיקות טובה וחמיצות מאוזנת להפליא. יין שספג חבית משובחת ומעניק תמורה נפלאה. שאפו.

במדליית ארד זכה קברנה סוביניון רזרב 2009 של יקבי ברקן.
יין שמתאים כמעט לכל חך, ולמי שמחפש יין קברנה קליל ולא מתחכם.
הקברנה סוביניון של ברקן, הנו יין שנעשה על פי הספר – וחבל, כי אני מצפה שברזרב תהיה נגיעה של יינן.

יין נוסף שזכה במדליית ארד: קברנה סוביניון רזרב 2009 של יקבי רקנאטי.
איזון טוב של מתיקות וחמיצות עם אלכוהול נורמלי. יין שמתאים לאוכל כמו כפפה.

יינות מזן מרלו בטווח המחיר 60-110 ₪: מדליית זהב ליקב שילה עם מרלו שור 2008 .
בחירה אמיצה ונבונה של השופטים, שידעו לזהות ולהעריך מרלו שלא עשוי מענבים מהצפון.
זהו מרלו עוצמתי בעל נוכחות מרשימה מאוד. מתיקות מאוזנת, תחושת בשרניות מתמלאת בפה, והיין מאוד לעיס. חמאתיות בבליעה ומעט מרירות מעניקה ליין טאץ' מאוד מעניין.
זה יין שנעשה מענבים משובחים, עם מינימום התערבות של היינן שידע לזהות את הפוטנציאל.

מדליית כסף הוענקה למרלו 2008 מהסדרה האזורית של יקבי כרמל.
יין טוב ומאוזן, זה יין שמאפשר לחובבי קברנה להבין שגם המרלו הוא יין טוב ומעניין. ריח טוב עם המון עשבי תיבול שמעלים חיוך על הפנים. יופי של מרלו.

במדליית ארד זכה מרלו ירדן 2008 של יקבי רמת הגולן .
באופן אישי, המרלו של רמת הגולן קצת מאכזב אותי. אין בו שפע של פרי, ומעט מרירות משתלטת עליו. המתיקות הריבתית לא מאפשרת לטעמי העץ והתבלינים לפרוץ החוצה.

יינות בלנד בטווח המחירים 50-90 ₪: מדליית זהב לעלמה 2009 של יקב דלתון .מקבלים את המדליה (משמאל): אלכס הרוני, נעמה סורקין, משה חביב - יקב דלתון
בלנד בורדו קלאסי ששהה 14 חודשים בחבית., ויצר יין מאוד רענן וקריספי, עם ארומות של אקליפטוס, נענע ומעט ליקריץ. לשמחתי אין השתלטות של פלפל ירוק על היין והחבית מאוד מינורית, מה שמאפשר לפרי להתבטא במתיקות מאוזנת.
בבליעה היין חמאתי מאוד, והאפטר טייסט מרגיע מעט את הטאנינים. יופי של יין.

במדליית כסף לבלנד אדום זכה ינון 2010 של יקב לוריא.
היין עשוי מענבי קברנה סוביניון, שיראז וקברנה פרנק. 6 חודשי חבית יצרו יין עם המון טעמי פירות יער שחורים בשלים, צבע סגול כמעט אטום. שילוב של אדמת בזלת ואדמת גיר, העניק תיבול מאוד מעניין ועוצמתי.

מדליית ארד לבלנד הוענקה לקברנה–שירז 2009 מהסדרה האזורית של יקבי כרמל.
שוב יקב כרמל מעניק יין מצוין במחיר טוב לחובבי היינות. זה יין שאפשר לפתוח בכל ארוחה, וליהנות ממנו בלי הרבה התפלספות מיותרת. שיראז שהעניק לקברנה יחודיות. יין שאין הרבה מה לומר עליו, מלבד שהוא מצוין.

בקטגוריית קברנה פרנק הוענקה מדליית זהב לקברנה פרנק 2010 כורם של יקב נחל עמוד.
יקב נחל עמוד נמצא בכפר שמאי. לצערי לא הצלחתי למצוא את היין הזה באף חנות יין.
העיקר המדליה כמו שאומרים, לא היין.

במדליית כסף בקטגוריה זו זכה קברנה פרנק 2009 של יקבי עמק האלה.
ריח טוב של פירות יער בשלים, חמיצות מעט משתלטת אך מתאזנת לאחר כמה דקות בכוס. יין עשיר בטעמים ורעננות. יופי של יין.

מדלית ארד הוענקה לקברנה פרנק כרם מנרה 2010 רזרב של יקבי רקנאטי.
יין עם התפרצות מדהימה של ריחות אקליפטוס ומרווה טריה, טעמי פרי יער מעט ריבתי יחד עם איזון מצוין של חומציות. צבע אדום כהה בוהק כמעט מהפנט.
טעמי השוקולד והטבק באפטר טייסט מעניקים חוויה מהנה נוספת. היין מוכן לשתייה, אולם השד הזה בבקבוק יקבל את הזהב שלו עוד שנה שנתיים, וחבל שהטועמים לא זיהו את הפוטנציאל.

כך גם לא ברור לי איך פיספס אותו חבר שופטים את הקברנה פרנק מהסדרה האזורית של כרמל.
קברנה פרנק, לצד הזן הלבן סוביניון בלאן, הם ההורים הגנטיים של זן הקברנה סוביניון הכל כך מוכר.
בלנד בורדולזי כולל, כמובן, גם מענבי זן זה, ובשנים האחרונות הוא מיוצר יותר ויותר כיין זני.
האיפיון שלו הוא בטעמים וארומות של פלפל שחור, פירות יער, טבק וסיגליות.
לא ברור לי איך הקברנה פרנק כרמל אזורית לא קיבל את מדליית הזהב. משהו שם השתבש בטעימה.
מדובר בקברנה הפרנק הכי נגיש והכי פרנקי שיכול להיות. כשטועמים את הקברנה פרנק של כרמל אפשר לחוש את כל הטעמים הטובים שיש בזן הזה. כדי להבין שקברנה פרנק הנו הזן שיחליף את השיראז הטרנדי בארץ, צריך לטעום את כרמל אזורית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר