ביקב אבידן מנסים להאחז בחלום

עצוב וכואב, מלא זכרונות, ובכל זאת אופטימי, היה מפגש מיוחד שנקרא "טעימת יינות שהם יצירה של חלום" – האחרון בסדרה מיוחדת של טעימות נושא ביקב אבידן. היו כאלה שהגיעו לכל ארבע הטעימות, כאילו גם הם רוצים לנסות להאחז בחלום של צינה אבידן שנפטרה לא מכבר בטרם עת

איך נוכל להאחז בחלום / טים הרדין
תרגום: ינון ק.
מה אוכל להגיד, היא הולכת לתמיד
ממה שראינו עד היום.
מה אוכל לעשות, עוד אוהֵב אותך עד כלות,
זה הכל חלום.
איך נוכל להאחז בחלום,
איך זה יוכל להיות כפי שזה נראה היום.
מה אוכל לעשות איתנו, היא אומרת שגמרנו
עם איך שזה היה.
מה אנסה איתה, עדיין לא מבין למה
היא אומרת מה שהיא עושה.
איך נוכל להאחז בחלום,
איך זה יוכל להיות כפי שזה נראה היום,
איך נוכל להאחז בחלום.

יצירה מקסימה זאת של המשורר/זמר טים הרדין, זכתה אמנם לתרגום חובבני למדי, אבל המסר עובר – עצוב וכואב.
עצוב וכואב, מלא זכרונות, ובכל זאת אופטימי, היה מפגש מיוחד שנקרא "טעימת יינות שהם יצירה של חלום" – האחרון בסדרה מיוחדת של טעימות נושא ביקב אבידן. היו כאלה שהגיעו לכל ארבע הטעימות, כאילו גם הם רוצים לנסות להאחז בחלום של צינה אבידן, ייננית מיוחדת ומוכשרת שנפטרה לא מכבר בטרם עת, קרבן נוסף של מחלת הסרטן.

סדרת הטעימות כללה:
יינות בסגנון ים תיכוני – היינות שעוצבו בהשראת ביקורי צינה ושלמה אבידן ביקבים בצרפת וספרד, כשזן הגרנאש מעניק להם את האופי המיוחד.
היינות שזכו להכרה בינלאומית – היינות המיוחדים של צינה שדורגו במגזין Wine Advocate של רוברט פארקר, ובכך תרמו לבניית ההכרה הבינלאומית ביינות היקב.
יינות מארכיון היקב – היינות הנדירים המתיישנים בארכיון היקב, ומספרים את סיפור התפתחותו במהלך השנים.
והאחרונה בסדרה: יינות שהם יצירה של חלום – היינות שעוצבו עם תעוזה ודמיון, התכונות שאפיינו את צינה ואת טביעת האצבע הייחודית שלה.

את סדרת המפגשים הנחתה הבת שירה, כשהבעל/אבא שלמה אבידן, נשאר כדרכו מאחורי הקלעים.
כפי שאמרה שירה בתחילת המפגש: "עדיין לא התרגלתי לשבת על הכיסא הזה ולדבר שירה אבידןבפורום הזה", והסבירה כי שם המפגש נלקח מכך שצינה הגיעה לעולם היין מרקע ועיסוק בארכיטקטורה, תכנון פנים, עיצוב אופנה ואמנות. את כל הרקע האמנותי הזה היא לקחה לעולם היין.
כמו צייר שלוקח צבעים ויוצר יצירה משלו, כך צינה יצרה גישה משלה מבחירת זנים, התעסקות איתם, השרייה ותסיסות.
כל שנה היא חשבה ותכננה עם שלמה איזה יין חדש יהיה השנה ובאיזה סגנון. כך, למשל, הגיעו ליין 'פריו' בסגנון פריורט הים תיכוני.
צינה גדלה באזור פרובנס ונחשפה ליינות האזור, ובהמשך ליינות שטונף דו פאפ, בורדו, איטליה וספרד. לחלק התחברה יותר ולאחרים פחות, אך הסגנון הים תיכוני הוא זה שאהבה, כיוונה אליו ועשתה יינות בהתאם, תוך היערכות ברמת הכרם ותכנון מקדים, וכך גם בחירת חביות מתאימות לסגנון היין.

פרינג' פינו נואר 2008 – 100% פינו נואר
צינה קלטה את ענבי הפינו נואר בפעם ראשונה ביקב ב- 2008, במטרה לייצר פינו ישראלי – לא צרפתי או קליפורני.
הצבע מעט חום, ריח אלכוהולי שלא מרפה ולא דועך, פרי שחור- אדום, עם פירות יבשים ברקע. כבד במפתיע לפינו נואר בטעם – עם גוון מתוק וסיומת מרירה.

פרינג' פינו נואר 2009 – 100% פינו נואר
הפינו נואר 2009 כבר בוקבק בבקבוק נוסח בורגון. היין, שלא נעשה כמו ה- 2008 בטכניקת בטונז', לא הושק בחייה של צינה, ורק עכשיו יוצא לשוק.
למה לא בטונז'? לא ברור. או כי צינה חשבה שלא צריך, או שרצתה לנסות סגנון אחר.
בריח שלו ה- 2009 שונה לגמרי מקודמו – פחות סוער ועשיר, אך מאוזן לעומת המתיקות של ה- 2008 וטאניני יותר. יש תחושה שהיין צעיר מדי לשתייה, ועוד קצת זמן לא יזיק לו.

פרינג' גרנאש 2007 – 85% גרנאש, 10% טמפרניו, 5% פטיט סירה
ענבי גרנאש נקלטו לראשונה ביקב בבציר 2005, ומאז היה זן זה חביב על צינה.
כאן חוזרים לריח עוצמתי וצבע סגול/שחור, מתיקות דבלים בריח מגיעה גם לטעם, והתיבול של הזנים המשלימים יוצר יין מעניין וטוב.

פרינג' פריו 2007 – 40% קריניאן, 30% גרנאש, 15% קברנה סוביניון, 15% מרלו
יין שנולד בעקבות ביקור של האבידנים בפריורט בספרד.
בצבע גוון חום. בטעימה מרירות בולטת ואלכוהול גבוה מורגש, סיומה ארוכה מאוד, שבה מורגשת גם מעט חמיצות.
הוכתר כיין הטוב ביתר עד שלב זה, ע"י 14 משתתפי הטעימה.

פרינג' פריו 2008 – 40% קריניאן, 30% גרנאש, 15% קברנה סוביניון, 15% מרלו
אותו כרם, אותם זנים והרכב כמו פריו 2007. שירה מזכירה כי 2008 הייתה אחת השנים הטובות ביותר של תעשיית היין הישראלית (שנת שמיטה כזכור, לשומרי הכשרות).
ב- 2008 יורדת המרירות. זהו יין מעולה. צבע אדום סגול, טעם עשיר וסיומת ארוכה. בהחלט מומלץ.

פרינג' צינה 2009 – 70% קברנה סוביניון, 20% פטי ורדו, 10% מרלו
אם תרצו: יין ההפתעה של הטעימה, ומכל מקום – יין הנצחה לצינה.
יין חדש לגמרי. 30 חודש בחביות נתנו לו עומק טעם, אך טרם בוקבק. היין ייצא לשוק ביום הולדתה של צינה ב- 16 באוגוסט, והוא עורר את תשוקת הטועמים ברמה של מי יחלוק איתם ארגז, כי היין נמכר בסיום הטעימה בשישיות עתידיות בלבד.
שם הקוד של היין היה "בלנד בורדו". צינה טעמה אותו לאורך הדרך ואמרה "עדיין לא", ושירה אומרת: "מורכבות היין משקפת את אימא". היא צודקת, ועוד דמעה – אחת מני רבות במהלך המפגש, עולה בעין.

פרינג' מור 2006 – עשוי מענבי גרנאש, סירה, קברנה ומרלו – מהם היו ליקב "עודפיםשירה אבידן"
16% אלכוהול מכיל "האמרונה" של צינה אבידן. הקומפוט הכי טוב שיש בריח ובטעם. יין שכל פעם ששותים אותו משחרר טעמים אחרים.
יין בסגנון ריצ'וטו. אשכולות הענבים יובשו בשיטה המסורתית במשך 4 חודשים על דרגשי עץ, עד לכמעט צימוקים מרוכזים בטעמם. היין יושן 36 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה, יין מורכב ומאוזן, שחור, כבד, נדיב בארומות ובטעמים.

פרינג' גרנד סוליי 2007 – 100% שרדונה, בציר מאוחר
שרדונה מחוזק, 36 חודש בחביות. הולך מצוין עם גבנות יעקבס אותן שירה בחרה אישית אחת-אחת.

פרינג' גולד נון וינטג' – יין לבן מחוזק – 100% שרדונה
גם הוא שרדונה אך לא בציר מאוחר כמו הגרנד סוליי. שמנוני ויותר נשכני מהגרנד סוליי, לפיכך מתאים יותר לגבינות ואפילו לסוגי אוכל אחרים.

לפרטים על מחירי היינות ומועדי ביקור ביקב אבידן בקיבוץ אייל:
שירה אבידן, טל. 050-2785020,
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר