המבורגר גבינת חלומי עם פטריות

למי שרוצה להפתיע בחג השבועות עם מתכון מקורי מציע שף אילן פנחס – השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגר BBB, מתכון להמבורגר מגבינת חלומי ופטריות פורטובלו ושמפיניון בשילוב איולי כמהין

חומרים ל-6 מנות

לקציצה

5 ביצים

15 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות גס (250 גרם)

15 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות גס (250 גרם)

½ בצל סגול קצוץ דק (100 גרם)

250 גרם גבינת חלומי מגורדת

½ כוס קמח (100 גרם)

1 שן שום קצוצה.

1 ענף בצל ירוק קצוץ דק

2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם)

אופן הכנת הקציצה

בקערת ערבוב טורפים את הביצים היטב.

מוסיפים את כל המוצרים מלבד הקמח ומערבבים.

לאחר שהמסה אחידה מוסיפים בהדרגה את הקמח.

מערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה וטיפה דביקה.

מניחים את המסה בתבניות סיליקון בצורה המבורגר.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד השחמת הקציצה.

עם הוצאת הקציצות מהתנור יש להוציא מתבנית הסיליקון למניעת לחות.

צילום גליה אבירם
צילום גליה אבירם

חומרים לאיולי כמהין

250 גרם מיונז הלמנס (קופסה קטנה)

½ כף מחית פטריות כמהין שחורות

½ כף חרדל דיז'ון גרגירים

קורט פלפל שחור גרוס

5 זיתי קלמטה קצוצים דק

אופן הכנת האיולי

מערבבים בעזרת מטרפה את הרכיבים עד להתחברות עם המיונז.

חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהמיונז לא יתפרק.

חומרים להרכבת מנה

1 לחמניית המבורגר, עדיף מקמח מלא

1 קציצת חלומי פטריות

1 כף איולי כמהין

1 עלה חסה

4-5 פרוסות מלפפון חמוץ

2-3 פרוסות חטיף צ'יפס בטטה (מומלץ אך לא חובה)

הרכבת המנה

צורבים את הקציצה על מחבת חמה עד השחמה – ניתן גם על גריל פחמים.

על בסיס הלחמנייה מורחים את האיולי.

מעליו מניחים את החסה והמלפפון החמוץ.

מניחים את הקציצה הצרובה.

מפזרים חטיף בטטה מעל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר