חציל בלהבות עם נגיעות חלבה

מצרכים למנה אחת:1 חציל2 כפות טחינה גולמית.חופן אחד של שערות חלבה {או חופן של חלבה מפוררת}קורט מלחמיץ מלימון אחדתוכן של עגבניה {הגרעינים עם המיץ}שומשום שחור טחון1 כף שמן זיתשן שום טחונהעלי מיקרו אפונה לקישוט {לא חובה} אופן ההכנה:את החציל השלם שורפים על אש גלויה עד לשריפה מלאה סביב כולו.מקררים מעט ומקלפים את הקליפה {ומשאירים אותו שלם}הכנת הטחינה:בקערה שמים את הטחינה הגולמית עם מים.מוסיפים לימון, שום טחון ומעט מלח.מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.ארגון המנה:על גבי צלחת עגולה מורחים את הטחינה בצורה אחידה ובשכבה דקה סביב פנים הצלחת.חותכים את החציל ל- 3 חלקים לרוחבו ומניחים על גבי הטחינה.מתבלים את החציל במעט מלח גס ושמן זית.מפזרים מעל כל גוש חציל שערות חלבה, ובין גושי החציל מפזרים שומשום שחור טחון ונגיעות של תוכן העגבניה.מקשטים במעט עלי מיקרו אפונה.

מצרכים למנה אחת:
1 חציל
2 כפות טחינה גולמית.
חופן אחד של שערות חלבה {או חופן של חלבה מפוררת}
קורט מלח
מיץ מלימון אחד
תוכן של עגבניה {הגרעינים עם המיץ}
שומשום שחור טחון
1 כף שמן זית
שן שום טחונה
עלי מיקרו אפונה לקישוט {לא חובה}

אופן ההכנה:
את החציל השלם שורפים על אש גלויה עד לשריפה מלאה סביב כולו.
מקררים מעט ומקלפים את הקליפה {ומשאירים אותו שלם}
הכנת הטחינה:
בקערה שמים את הטחינה הגולמית עם מים.
מוסיפים לימון, שום טחון ומעט מלח.
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

ארגון המנה:
על גבי צלחת עגולה מורחים את הטחינה בצורה אחידה ובשכבה דקה סביב פנים הצלחת.
חותכים את החציל ל- 3 חלקים לרוחבו ומניחים על גבי הטחינה.
מתבלים את החציל במעט מלח גס ושמן זית.
מפזרים מעל כל גוש חציל שערות חלבה, ובין גושי החציל מפזרים שומשום שחור טחון ונגיעות של תוכן העגבניה.
מקשטים במעט עלי מיקרו אפונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר