סינייה מבשר בקר טחון עם חצילים עגבניות וטחינה

יוצקים את הטחינה על מסת הבשר. מניחים שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חציל מעל. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לכ-200 מעלות. צילום הדס ניצן
יצרנית הטחינה "טורקיז" מציעה מתכון לסינייה עם בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה היוצרים יחד מנה טעימה ומהנה. המתכון קל להכנה וטעם הטחינה בשילוב הבשר ובתיבול העלים הירוקים הופכים את המנה למנצחת וטעימה. מתאימה להגשה כמנה עיקרית בסעודת חג או במשך כל השנה

מצרכים ל-6 מנות

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ
3/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/4 חבילת כוסברה קצוצה
2 גבעולי נענע קצוצים עלים בלבד

1 כף בהרט/ראס אל חנות
2 חצילים פרוס לטבעות
3 עגבניות פרוסות לטבעות
מעט שמן זית

לטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית כמו של טורקיז
3/4 כוס מים קרים
1 שן שום כתושה

קורט מלח

צילום הדס ניצן

אופן ההכנה

פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס״מ ומורחים אותן בשמן זית.

צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבתן.

להכנת הטחינה מערבבים בקערה יחד את כל חומרי הגלם.

מניחים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים.

מוסיפים את התבלינים ולשים עד קבלת מסה אחידה.

משמנים תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ במעט שמן זית.

מסדרים שכבה של חציל קלוי.

מניחים את מסת הבשר מעל ומהדקים.

יוצקים את הטחינה על מסת הבשר.

מניחים שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חציל מעל.

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לכ-200 מעלות.

מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר