חרוסת עם שורש ג'ינג'ר טרי

חומרים 500 גרם (חבילה) תמרים בוואקום150 גרם צימוקים כהים250 גרם אגוזי מלךכוס יין אדום מתוק2 כפות סילאן2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה אופן ההכנה:מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם את היין.משרים כ-15 דקות, מסננים ושומרים את היין.מכניסים את כל החומרים, למעט האגוזים, למעבד מזון וטוחנים. בזמן הטחינה מוסיפים בהדרגה מהיין עד לקבלת המרקם הרצוי. לקראת סוף הטחינה, מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד עד שיהיו גרוסים דק.בהתאם לעדה ולמנהגים, אפשר להכין את החרוסת ב-3 מרקמים: חרוסת סמיכה: לא מוסיפים יין. חרוסת ממרחית: מוסיפים כחצי מכמות היין.חרוסת רכה: מוסיפים את כל היין, ולעתים אף יותר. הערות:לחרוסת פחות מתוקה, אפשר לוותר על הצימוקים ו/או הסילאן.אפשר להוסיף 1-2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים בפומפייה דקה. אפשר להוסיף למתכון 1 כפית של גרידת לימון או תפוז. לפרטים ומתכונים נוספיםצילום בועז לביא

חומרים
500 גרם (חבילה) תמרים בוואקום
150 גרם צימוקים כהים
250 גרם אגוזי מלך
כוס יין אדום מתוק
2 כפות סילאן
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה

אופן ההכנה:
מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם את היין.
משרים כ-15 דקות, מסננים ושומרים את היין.
מכניסים את כל החומרים, למעט האגוזים, למעבד מזון וטוחנים.
בזמן הטחינה מוסיפים בהדרגה מהיין עד לקבלת המרקם הרצוי.
לקראת סוף הטחינה, מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד עד שיהיו גרוסים דק.
בהתאם לעדה ולמנהגים, אפשר להכין את החרוסת ב-3 מרקמים:
חרוסת סמיכה: לא מוסיפים יין.
חרוסת ממרחית: מוסיפים כחצי מכמות היין.
חרוסת רכה: מוסיפים את כל היין, ולעתים אף יותר.

הערות:
לחרוסת פחות מתוקה, אפשר לוותר על הצימוקים ו/או הסילאן.
אפשר להוסיף 1-2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים בפומפייה דקה. אפשר להוסיף למתכון 1 כפית של גרידת לימון או תפוז.

לפרטים ומתכונים נוספים

צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר