טאג'ין כדורי בקר בלימון מנגולד ושומר

טאג'ין היא מנה דומה לחמין, המבוססת על בישול איטי ומיצוי טעמים בעזרת בישול על חום נמוך לאורך זמן. מצרכים ל-4-5 סועדים: 1 ק"ג בשר טחון קוביות בצל בגודל בינוני קוביות בצל בגודל קטן 4 גבעולי סלרי חתוך לפרוסות 2 ביצים מיץ מלימון 1 טרי 8 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות 300 גרם גרגירי חומוס (לאוכלי קטניות בפסח)מנגולד שטוף וחתוך גס2 שומר נקי וחתוך לרצועותצרור פטרוזיליה מלחפלפל כמון כורכוםמעט אבקת מרק עוףשום אופן ההכנה:להכין בקערה את תערובת הקציצות עם הבשר, בצל (קוביות קטנות), פטרוזיליה קצוצה, ביצים ושאר התבלינים. ילעבד היטב עד קבלת מסה אחידה.את גרגירי החומוס לבשל במים רותחים (רצוי לאחר השרייה של החומוס במים למשך יום). בסיר מתאים לטגן את הבצל (קוביות בגודל בינוני), ולאחר מכן להוסיף את הסלרי והחומוס (יחד עם הנוזלים בהם בושלו גרגרי החומוס). להוסיף תבלינים ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה. לסדר את הקציצות בנוחות בסיר, כך שהנוזלים יכסו את כל הקציצות. לאחר מכן להביא לרתיחה נוספת. להנמיך את החום ולבשל כחצי שעה. להוסיף את תפוחי האדמה, המנגולד והשומר.לבשל עד ריכוך. לקשט בפטרוזיליה ולהגיש. הערה:את כל התהליך ניתן לעשות בסיר או מחבת או בתבניות בתנור (בתנור יש לכסות את התבניות ולאפות במצב משולב). שף איציק פיינשטיין מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)צילום קובי קואנקס

טאג'ין היא מנה דומה לחמין, המבוססת על בישול איטי ומיצוי טעמים בעזרת בישול על חום נמוך לאורך זמן.

מצרכים ל-4-5 סועדים:
1 ק"ג בשר טחון
קוביות בצל בגודל בינוני
קוביות בצל בגודל קטן
4 גבעולי סלרי חתוך לפרוסות
2 ביצים
מיץ מלימון 1 טרי
8 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
300 גרם גרגירי חומוס (לאוכלי קטניות בפסח)
מנגולד שטוף וחתוך גס
2 שומר נקי וחתוך לרצועות
צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל
כמון
כורכום
מעט אבקת מרק עוף
שום

אופן ההכנה:
להכין בקערה את תערובת הקציצות עם הבשר, בצל (קוביות קטנות), פטרוזיליה קצוצה, ביצים ושאר התבלינים. י
לעבד היטב עד קבלת מסה אחידה.
את גרגירי החומוס לבשל במים רותחים (רצוי לאחר השרייה של החומוס במים למשך יום).
בסיר מתאים לטגן את הבצל (קוביות בגודל בינוני), ולאחר מכן להוסיף את הסלרי והחומוס (יחד עם הנוזלים בהם בושלו גרגרי החומוס).
להוסיף תבלינים ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה.
לסדר את הקציצות בנוחות בסיר, כך שהנוזלים יכסו את כל הקציצות. לאחר מכן להביא לרתיחה נוספת.
להנמיך את החום ולבשל כחצי שעה.
להוסיף את תפוחי האדמה, המנגולד והשומר.
לבשל עד ריכוך.
לקשט בפטרוזיליה ולהגיש.

הערה:
את כל התהליך ניתן לעשות בסיר או מחבת או בתבניות בתנור (בתנור יש לכסות את התבניות ולאפות במצב משולב).

שף איציק פיינשטיין מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)

צילום קובי קואנקס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר