טאקו ישראלי גרסת יום העצמאות

לאחר הצלייה מניחים מטבוחה בטורטיות הטאקו. מוסיפים שיפוד פרגיות לכל טורטייה ומוזגים מעט טחינה מעל. צילום נמרוד סונדרס
המותג הקולינרי מאסטר שף מציע לרגל יום העצמאות וחגיגות 75 למדינת ישראל מתכון לטאקו בגרסת כחול לבן. טאקו הוא אמנם מאכל מהמטבח המקסיקני המורכב מטורטייה ממולאת בדרך כלל בבשר ובמרכיבים נוספים אך ניתן להוסיף לה מה שהישראלים אוהבים כמו מטבוחה, חומוס, סלט ירקות, שיפוד פרגיות וטחינה

רכיבים

חבילת טורטיות 320 גרם כמו של מאסטר שף

2 כפות שמן זית

1 כפית פפריקה

½ כפית כמון

שיפודי פרגיות

למטבוחה

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

½ פלפל ירוק חריף

1 פחית שימורי עגבניות

1 כפית פפריקה

½ כפית כמון

מלח ופלפל

להגשה

טחינה

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתבלים 2 כפות שמן זית בפפריקה וכמון.

מברישים טורטיות בשמן המתובל.

מניחים בין שריגי הרשת של התנור.

קולים 15 דקות להזהבה ומצננים.

את יתרת השמן המתובל מערבבים עם הפרגיות ומניחים במקרר.

בינתיים מכינים את המטבוחה

מטגנים שום ב-2 כפות שמן במשך 30 שניות תוך ערבוב.

מוסיפים פחית שימורי עגבניות ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים פפריקה, מעט כמון ופלפל ירוק חריף.

מורידים את האש למינימום.

מכסים ומבשלים עוד 60 דקות עד קבלת מרקם סמיך

(במידת הצורך מוסיפים מעט מים לאורך הבישול).

צליית הפרגיות והרכבת המנה

צולים את הפרגיות על האש.

לאחר הצלייה מניחים מטבוחה בטורטיות הטאקו.

מוסיפים שיפוד פרגיות לכל טורטייה ומוזגים מעט טחינה מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר