טוצ'קה – תפריט מחמם לחורף הקר

התרשמנו לטובה מההשקעה והטריות, אשר ניכרות בכל אחת מהמנות המוגשות בטוצ'קה. אבל כדי לשבוע באמת, יש להזמין לפחות שתי מנות, אז ההמלצה היא להתכונן מראש לכך

טוצ'קה – קונדיטוריית בוטיק שקיבלה את שמה כמחווה לאמו של בעל המקום; השיקה תפריט חורף עם מנות שיחממו אתכם בתקופה הקרה. התפריט החדש מוגש בסניפים בפתח תקווה (בו ביקרנו) ובתל אביב (ריב"ל 5).

טוצ'קה בפתח תקווה שוכנת במקום קטן, אינטימי, מואר ונעים; מתאים בעיקר לארוחות משפחתיות ולבילוי עם הילדים. בצמוד לקונדיטוריה, המשמשת גם כבית קפה, נמצאת המאפייה, והיא מהווה בו בזמן את היתרון והחיסרון הגדולים ביותר של המקום – מצד אחד, כל המנות המוגשות מתהדרות בטריות חסרת פשרות, ומאפשרות לכם להתענג על כל ביס. מצד שני, בשם אותה טריות, מלאי המנות הולך וקטן – ואף אוזל – בשעות הערב. לכן, ההמלצה היא להגיע בשעות הבוקר או אחר הצהרים.

נקודה חשובה נוספת שיש לחדד, נוגעת להזמנה: זו נעשית בקופה. אז אם תתיישבו עם התפריט ליד השולחן שלכם (כמוני), ותחכו עשר דקות תמימות להגעתה של המלצרית, אל תתפלאו אם היא לא תגיע (בסופו של דבר היא כן הגיעה, כדי לומר לי שמזמינים בקופה). 

 
באשר למנות, היות והגענו כדי לטעום מתפריט החורף החדש, הזמנו את מרק היום, פסטה והמון פטריות, ורביולי. התברר כי אי אפשר לקבל רביולי וקיש, הרביולי – עקב בעיות עם חומר הגלם, והקיש – אזל מהתפריט נכון לשעה שמונה בערב. כפי שציינתי קודם, עקב ההקפדה על הטריות, לא תזכו לטעום חלק מהמנות בשעות הערב, וחבל. כאמור, אם אתם אוהבים אפשרויות בחירה מרובות באשר לאוכל שאתם מזמינים – תגיעו מוקדם יותר. 

אז כדי לפצות את עצמנו על הרביולי והקיש הנעדרים, הזמנו סלט ניס (56 ש"ח), שממנו התרשמנו אך ורק לטובה. הסלט, כמו כל הסלטים בתפריט, מגיע עם סלסלת לחם וחמאה. אנחנו קיבלנו לחם טעים במיוחד עם טוויסט מעניין – פרג. הסלט עצמו מורכב מסלט טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה, זיתי קלמטה וירקות – גזר, חסה וכרוב סגול. עד כאן סטנדרטי למדי, אך השילוב בין המרכיבים הטריים להפליא והרוטב, העניקו לסלט טעם ייחודי, שמבדיל אותו מסלטים רבים. 

 
אחרי הסלט עברנו למרק היום, שהיה מרק פטריות (32 ש"ח) והגיע עם צלוחית של גבינה מגורדת, אותה הוספנו בשמחה רבה למרק. המרקם היה מדויק – לא נוזלי ולא סמיך מדי, והתוספת של הגבינה גרמה לנו לרצות שהמנה הזאת לא תסתיים לעולם. המינוס היחיד: המנה קטנה ולא מספקת מדי. 

 
העניין לא נגמר כאן, כי עדיין היינו רחוקים מלשבוע, ולכן עברנו למנת הפסטה והמון פטריות – פסטה טרייה עם פטריות יער, שמפיניון ופורצ'יני (54 ש"ח). גם הפסטה הגיעה עם כמות מכובדת של גבינה מגורדת מעליה, מה שהוסיף מאוד לטעם, שבין כה היה נפלא. הטריות של המרכיבים מורגשת בכל ביס, והשילוב בין שני המרכיבים האהובים עליי – פטריות וגבינה – מיד הפכו את המנה למועדפת מכולן. 

 
ואיך אפשר בלי קצת מתוק לקינוח? ההתלבטות לא הייתה קשה, היות ונשארו רק ארבעה סוגי קינוחים מתוך מבחר עצום שכבר נגמר עד אז. בחרנו בשני קינוחים אישיים (25 ש"ח לאחד): פינו – ביסקוויט שוקולד פריך 70%, קרם שוקולד ומוס פרלינה; וג'יאה – ביסקוויט אגוזי לוז, פרלינה קריספי, קרם שוקולד ג'אנדוז'ה וליים. לעומת המנות הייחודיות שטעמנו, לא ניתן לומר את אותו הדבר על הקינוחים, שהיו סטנדרטיים ולא חידשו. 

בשורה התחתונה: התרשמנו לטובה מההשקעה והטריות, אשר ניכרות בכל אחת מהמנות המוגשות בטוצ'קה. אבל כדי לשבוע באמת, יש להזמין לפחות שתי מנות, אז ההמלצה היא להתכונן מראש לכך.

התפריט של טוצ'קה כולל ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, מאפים, קישים, פסטות, מרקים, עוגות אישיות וקינוחים – כולם תוצרת המקום. בנוסף לכך, במרכז ניצב שולחן מלבני ארוך עליו אפשר למצוא מבחר של מוצרים שניתן לקנות ולקחת הביתה: לחמים, מאפים, עוגות, ממרחים, יין, ומארזים למיניהם.

טוצ'קה
דרך רבין 6 פתח תקווה
טל. 03-5235935

א'-ה' – 07:30-22:00, ו' – 07:30-14:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר